column

Eigen weg

Eigen weg

01-07-2019

Ziekte en het voorkómen ervan is voor mij een belangrijk thema in het leven. Niet alleen in mijn werk maar ook persoonlijk. Want we zijn allemaal mensen. Waar doe je goed aan? Doe ik zelf wat ik anderen adviseer?

En wat je kiest is goed, want het is jouw weg, 
jouw leven. En daar gaat het om.

En tot mijn schaamte zie ik dat ik dat niet altijd doe. Ik stap zelf regelmatig in de valkuil van het maar doorgaan, niet eten wat gezond voor me is, net te weinig bewegen. En vooral ook: Het onvoldoende stil staan bij mezelf. 

Voorkómen van ziekte gaat over gezond leven. Over gezond leven kunnen we heel algemene dingen zeggen, zoals het nemen van gezonde voeding, voldoende rust nemen, geen grote belasting op de dag en als je merkt dat je klachten krijgt hier actief mee omgaan. 

Maar ja, wat betekent dat nu voor jou, wat betekent het voor mij. De een houdt van wandelen, de ander van fietsen, de ander van zwemmen. En ga je nu vegetarisch eten of niet, een oerdieet of suikervrij eten. Er is zoveel keus in het ‘goed doen’. En hierbij gaat het uiteindelijk om jou, om jezelf. Wat heb je nodig om je goed te voelen, om gezond te zijn. Laat je adviseren door anderen, maar kies bewust je eigen pad.

Mijn naam is Janey Wilke- van der Neut. 
Ik werk met veel plezier als arts-acupuncturist en bedrijfsarts in mijn praktijk in Haarlem Noord.

Marsmanplein 116C Haarlem 
 06-14470491 of 023-5769385
info@balans-co.nlwww.balans-co.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).