column

Twee minuten 
   voor jezelf

Twee minuten 
 voor jezelf

01-07-2019

Heb je de hele dag van hot naar her gerend? En toen weer terug? Heb je alles voor iedereen verzorgd, afgehandeld? Gewassen, gestreken? Weggebracht en gehaald? En staan er dan nog steeds heel veel dingen op jouw te-doen-lijstje?

Laat dan nu de boel de boel en ga op een stoel zitten. Het liefst buiten, met je voeten in het gras of op je balkonnetje, in de zon. Lukt het niet buiten, dan geen excuses. Ga gewoon eventjes op een stoel zitten. Doe lekker je ogen dicht. Terwijl je zo zit, let alleen maar op je ademhaling. Verder niets. Let eenvoudig op hoe je inademt en hoe je weer, als vanzelf, uitademt. En daar blijf je met je aandacht bij. Voel hoe die adem naar binnen gaat, via je neus, naar je keel en je longen. En als je uitademt: hoe je buik samentrekt, je adem weer via je longen via je keel naar je neus of mond gaat. Heel bewust. Simpel maar niet gemakkelijk.
 
Echt, in deze paar minuten gaat de wereld rustig zonder jou verder. Als je kleine kinderen hebt, verschuil jezelf op de wc. Misschien lukt dat voor die twee minuten. Je kunt zelfs een wekker zetten voor die paar minuten voor jezelf. En als je dan toch weer gaat nadenken over wat je allemaal zou moeten gaan doen, dan breng je je aandacht weer terug naar je ademhaling. Vier tellen inademen en in vier tellen weer uitademen. Heel eenvoudig. Maar vaak helemaal niet makkelijk.

Heb je ondersteuning nodig om meer rust te creëren in je leven, dan ben je van harte welkom. De Praktijk voor Spirituele Psychologie ondersteunt jou om in je kracht te komen en te blijven.

Praktijk voor Spirituele Psychologie
Zijlweg 301 Haarlem | 06-23318056 | louise@louisetuijt.nl | www.louisetuijt.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).