bruisende zaken

Werken aan body en mind

Werken aan body en mind

01-08-2019

Trudy Warmerdam gaf jarenlang ‘high intensity’ fitnesstrainingen, toen ze in 2000 besloot het roer om te gooien. Ze volgde verschillende pilates en yoga opleidingen in binnen- en buitenland. Sinds 2006 geeft ze met veel passie en bevlogenheid les in haar eigen studio, Huis van Pilates en Yoga, in Heemstede.

“Bewegen maakt mij blij”, aldus Trudy. “Het geeft voldoening om dat gevoel met mijn lessen ook aan andere mensen mee te kunnen geven.”

Body en mind
“Het mooie aan pilates en yoga is dat beiden body en mind bewegingsvormen zijn. De oefeningen worden gedaan met een diep naar binnen gekeerd bewustzijn, er wordt veel aandacht besteed aan ademhaling en we eindigen de les altijd met een fijne ontspanningsoefening. De sfeer is intiem en persoonlijk.”

Pilates versus yoga
“Pilates is ontwikkeld uit rehabilitatie technieken van Joseph Pilates. We richten ons op het versterken van de spieren, waarbij veel aandacht is voor het verstevigen van het zogenaamde 'powerhouse', oftewel de dieper gelegen rompspieren (buikspieren, bilspieren en de spieren rond de wervelkolom). Er wordt hard gewerkt op een verantwoorde manier. Yin Yoga is gericht op het versterken en bewerken van het dieper gelegen bindweefsel; houdingen worden 3 tot 5 minuten aangehouden om het bindweefsel te versoepelen.”

Persoonlijke benadering
“Naast de reguliere matlessen in groepjes van max. 10 mensen zijn er ook lessen op de speciale pilates apparatuur voor groepjes van max. 3 tot 6 personen. Er komen regelmatig mensen binnen met specifieke lichamelijke klachten die op advies van hun fysiotherapeut pilates willen beoefenen. Dan is het fijn dat de groepjes klein zijn en dat er genoeg ruimte is voor de aandacht die mensen nodig hebben. Na afloop van iedere les is er gelegenheid om onder het genot van een kop thee vragen te stellen of gezellig na te praten.”

“Het is echt even een moment voor jezelf”

Huis van Pilates en Yoga Zandvoortselaan 158 Heemstede | 06-10881112 | info@huisvanpilates.nl | www.huisvanpilates.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).