Adverteren werkt!

BRUISENDE COLUMN

Het ‘sneeuwt’ op het eiland

Het ‘sneeuwt’ op het eiland

01-02-2020

Wie de kop van dit artikel leest, zal zich waarschijnlijk verbazen. Sneeuw, op Ibiza? Kan dat? Sí! Elk jaar tussen december en februari gebeurt er namelijk iets magisch op het eiland: het sneeuwt. Alleen dan niet zoals we in Nederland gewend zijn...

Hier geen koude, witte vlokken, maar amandelbloesem die als een zachte deken over een deel van het eiland valt. Een zeer magisch schouwspel waarvoor elk jaar weer heel wat mensen naar Ibiza trekken. Er worden zelfs speciale bloesemtochten georganiseerd. Deze tochten kun je op elk willekeurig moment dat de bomen in bloei staan maken, maar extra bijzonder is elk jaar weer de bloesemtocht bij volle maan door de vallei van Santa Ines. Bij het maanlicht ziet het landschap er zo mogelijk nog spectaculairder uit en het zilverachtige schijnsel dat op de bloesem valt, maakt het geheel nog eens extra magisch.

Start van een nieuw seizoen

Wanneer de amandelbomen in bloei staan, is niet exact te voorspellen. Dit hangt onder andere af van de hoeveelheid zon en warmte in de voorgaande periode. Maar feit is dat ze ergens tussen december en maart zo’n vijf weken in bloei zullen staan. En als je dan het geluk hebt dat je precies in de juiste periode op het eiland bent en het daadwerkelijk ziet ‘sneeuwen’ op Ibiza, dan is dat een magische ervaring om nooit meer te vergeten. De symbolische start van een nieuw seizoen.

Toeristische trekpleister

Leuk om te weten: vroeger hadden deze bomen nog echt een belangrijke functie op het eiland. De amandelproductie was namelijk tot de jaren zestig voor veel bewoners nog een grote bron van inkomsten. Tegenwoordig ligt de focus veel meer op het toerisme, maar juist daarom vind je nog steeds zo veel amandelbomen op Ibiza. Met name in de ongerepte vallei van Santa Ines, vlak bij het kleine dorpje Santa Agnes de Corona, staan amandelbomen zo ver je kunt kijken. In mindere mate dan vroeger voor de amandelproductie, maar des te meer als natuurlijke toeristische trekpleister. Echt een aanrader, wat ons betreft!

Een magische ervaring om nooit te vergeten

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).