Adverteren werkt!

BRUISENDE COLUMN

San Antonio: zó veel meer dan een Engelse enclave

San Antonio: zó veel meer dan een Engelse enclave

01-02-2020

Wie in het hoogseizoen een bezoek brengt aan San Antonio, kan het eigenlijk niet missen. Dit voormalige vissersstadje aan de westkust is ontzettend populair onder Engelsen. Voor sommigen reden om de stad te vermijden. En dat is toch eigenlijk best zonde...

San Antonio, ook wel bekend als San Antoni de Portmany, is namelijk zó veel meer dan de favoriete vakantiebestemming voor (dronken) Engelse toeristen. Deze prachtige badplaats met haar witte stranden en helderblauwe zee heeft namelijk niet alleen een eeuwenoude haven, maar ook een gezellige boulevard (Passeig de Ses Fonts) en tal van restaurants, (beach)clubs en barretjes die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn.

Sunset Strip

Waar San Antonio ook om bekendstaat: de spectaculaire zonsondergang. Die zou hier zo mogelijk het mooist zijn van het hele eiland. Een van de bekendste locaties om die zonsondergang te bekijken is toch wel Café del Mar, al sinds 1980 een begrip op Ibiza en nog steeds onverminderd populair. En zeg nu zelf… heerlijke loungemuziek en een drankje met uitzicht op de zon die in de zee zakt, idyllischer kan het toch bijna niet? Wil je deze ervaring af kunnen strepen van je bucketlist, dan raden we je wel aan om een beetje op tijd een plekje te zoeken op het terras. Je zult namelijk niet de enige zijn. Iets wat overigens ook geldt voor de meeste andere terrassen langs de zogenaamde ‘Sunset Strip’ waar ook Café del Mar zich bevindt. Geen zin om op een terras te gaan zitten, maar wil je wel die zonsondergang ervaren? Je kunt natuurlijk ook
- met een eigen hapje en drankje
- vanaf de naastgelegen rotsen genieten.

Van alles wat

En San Antonio heeft nog zo veel meer. Wandel bijvoorbeeld eens door de oude stad en bewonder de Església de Sant Antoni. Neem een kijkje bij het Ei van Columbus, het eerste wat je ziet als je de stad binnenrijdt, of struin (’s ochtends) over de Mercat de Clot Mares, een overdekte markt vol verse producten. En ook voor kids en liefhebbers van watersport valt er meer dan voldoende te beleven in deze tweede stad van Ibiza. Hoezo San Antonio? Hoezo niet?!

De zons-ondergang is hier op zijn mooist

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).