BRUISENDE COLUMN

Het mystieke eiland Es Vedra

Het mystieke eiland Es Vedra

01-05-2020

Es Vedra, een mysterieus rotseiland en beroemd oriëntatiepunt vlak voor de kust van Ibiza. Dit eiland wordt ook wel gezien als de plek waaraan Ibiza haar magie te danken heeft.

Es Vedra, een rotspartij van vierhonderd meter hoog, en haar kleinere zusje Es Vedranell zijn onbewoond en horen samen met buureiland Els Illots de Ponent bij het natuurreservaat Cala d’Hort. In eerste instantie lijkt Es Vedra niet meer dan een normaal rotseilandje. Toch is niets minder waar. De rots bestaande uit kalksteen en een hoge concentratie metalen en mineralen zendt een enorm groot magnetisch veld uit. Het is zelfs de derde meest magnetische krachtplek op aarde! Dit zorgt er vaak voor dat kompassen in de buurt van Es Vedra storen en sommige individuen hebben aangegeven hierdoor beïnvloed te raken.

Broedplaats

Es Vedra mag je niet beklimmen, maar je kunt er wel per privéboot naartoe met een schipper die beschikt over een vergunning. Dit komt doordat Es Vedra een beschermd natuurreservaat is. Er gaan meerdere bootexcursies naar Es Vedra vanuit de haven van San Antonio. Het eiland is één van de belangrijkste botanische gebieden van de Balearen. In het beschermde natuurgebied van Cala d’Hort komen plant- en diersoorten voor die nergens anders op aarde te vinden zijn. Zo is er onder meer kamille des Vedra te vinden, dat nergens anders in de wereld groeit. Het gebied is een broedplaats voor meerdere vogelsoorten, zoals de zeer zeldzame koraalmeeuw en vale pijlstormvogel die alleen op de Balearische eilanden broedt. Ook leven zeer zeldzame hagedissen op de eilanden, waaronder één die alleen op Es Vedra leeft en een opvallende blauwe rug heeft.

Schitterend uitzicht

Heb je niet de behoefte om Es Vedra van dichtbij te bekijken, maar wil je wel een blik werpen op deze bijzondere plek? Vanaf het strand van Cala d’Hort heb je een schitterend uitzicht op dit mystieke eiland voor de kust van Ibiza. Niet voor niets brengen veel lokale hippies zonsondergang graag door met uitzicht op dit eiland!

Ibiza's meest herkenbare eyecatcher

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).