BRUISENDE COLUMN

Om verliefd op te worden: Cala Espart

Om verliefd op te worden: Cala Espart

01-05-2020

Ibiza heeft maar liefst 54 stranden en het ene strand is nog populairder dan het andere. Toch zijn er ook nog steeds heel wat baaien die niet door het grote publiek zijn ontdekt.

Ontdek het echte Ibiza

Van die pareltjes waar je nog het echte Ibiza ervaart. Waar het niet zwart ziet van de toeristen, maar waar je hooguit wat locals tegenkomt. En waar je echt even goed naar moet zoeken om ze te kunnen vinden. Een zo’n pareltje is Cala Espart.

Mooi & puur

Je zult nergens borden aantreffen die je duidelijk de weg wijzen naar Cala Espart. Dit is echt zo’n strandje waar je toevallig belandt als je ergens een afslag mist of gewoon wat aan het ronddwalen bent. Zo’n plek waar je vervolgens meteen verliefd op wordt, omdat het er zo mooi en puur is. Om het vinden van Cala Espart niet te veel aan het toeval over te laten: het strandje bevindt zich aan de oostkant van het eiland, tussen Cala Bonita en Cala Olivera. Via een lange, onverharde weg bereik je uiteindelijk de baai waar je je auto vlak bij het strand kunt parkeren. In tegenstelling tot sommige andere van dit soort onontdekte plekken gaat er dus geen pittige wandeling aan vooraf om hier te komen.

Idyllisch plaatje

Omgeven door rotsen en heel veel groen is Cala Espart echt een oase van rust en natuurpracht. Het keienstrand is niet heel uitnodigend om je handdoek uit te spreiden en heerlijk te gaan liggen, maar een duik in het heldere zeewater is hier desondanks een aanrader. Opdrogen kun je ook heerlijk op een van de rotsen in de zon. Strandbedden, parasols of iets van een barretje of chiringuito hebben ze hier niet, maar wel vissershuisjes die nog in gebruik zijn en grotten in de rotswand die het idyllische plaatje compleet maken. Dit is nog het echte Ibiza. Het Ibiza dat eigenlijk niet door de massa moet worden ontdekt, maar dat we wel heel graag met je delen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).