BRUISENDE COLUMN

Ibiza-style kamperen

Ibiza-style kamperen

01-07-2020

Kamperen is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij Ibiza, maar het kan er zeker. Illegaal in het wild of gewoon op een van de campings die het eiland rijk is.

Het idee van wildkamperen wekt misschien jouw ‘inner hippie’ tot leven, maar of het een goed idee is, is een tweede. Het is namelijk officieel wel verboden en in het hoogseizoen wordt er redelijk streng op gecontroleerd. Tenzij de ervaring je een boete waard is, kun je dus beter kiezen voor een plekje op een van de campings. ‘Better safe than sorry’ en minstens zo’n leuke ervaring.

Bijzonder overnachten

Kamperen op Ibiza is niet te vergelijken met de standaard kampeerervaring in de rest van Spanje. Zelfs het campingleven bruist hier, als je dat wil… Je kunt gewoon je eigen tent opzetten, maar daarnaast bieden de meeste campings op het eiland ook nog diverse andere overnachtingsmogelijkheden. Slapen in een yurt met uitzicht op zee, in een nostalgische caravan, in een tipi, in een barrel… het kan allemaal. Van super basic tot over de top glamping, precies zoals Ibiza is.

Welke camping kies je?

Wil je kamperen op Ibiza, houd er dan rekening mee dat het aantal campings – en dus het aantal beschikbare campingplaatsen – beperkt is. Op tijd reserveren is dan ook aan te raden, helemaal als je gebruik wilt maken van een van de bijzondere slaapplekken. Naar welke camping je gaat, is helemaal aan jou, maar we kunnen je wel tippen dat Camping Es Cana, Camping Cala Nova en Camping La Playa Ibiza absoluut de moeite van het overwegen waard zijn. Stuk voor stuk campings, die veel meer te bieden hebben dan het gebruikelijke tentenveld. Los van de bijzondere overnachtingsmogelijkheden valt er ook van alles te beleven. Van livemuziek tot yogasessies en van heerlijk eten tot tal van (sportieve) activiteiten die worden georganiseerd. Meer heb je niet nodig, toch? En dat is precies de romantiek van het kamperen. Back to basic Ibiza-style!

Hier ervaar je nog het echte Ibiza gevoelVan camping tot glamping

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).