BRUISENDE COLUMN

Bekijk Ibiza eens vanuit een kajak

Bekijk Ibiza eens vanuit een kajak

01-08-2020

Ibiza is mooi! Maar wist je dat niet al dat moois vanaf land te bewonderen is? Voor sommige dingen moet je echt het water op. Dat kan met een zeiljacht of motorboot, maar kajakken is minstens zo leuk.

Helemaal als je wel van wat actie en watersporten houdt. Dan is het huren van een kajak echt iets voor jou. En het leuke is, je kunt daar zelfs sommige grotten mee in, iets wat met een motor- of zeilboot echt niet gaat lukken.

Kanoën versus kajakken

Om eerst maar even een mysterie uit de wereld te helpen: kajakken is niet hetzelfde als kanoën. Het lijkt heel erg op elkaar en de termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is wel degelijk verschil. Om te beginnen wat de peddel betreft. Bij het kajakken peddel je met een peddel met twee bladen, de peddel van een kano heeft maar één blad. Bovendien zit je in een kajak over het algemeen plat op je billen terwijl je in een kano meestal op een bankje of geknield zit. Het derde verschil: een kajak is van boven gesloten en voorzien van een kuip, de kano is van boven open. Op Ibiza wordt over het algemeen vaker gekajakt dan gekanood, dus hebben we het in dit artikel ook over kajakken. En dat kan op een heleboel plekken op het eiland. Vooral zomers zijn er heel wat kajakverhuurders actief en kun je deelnemen aan georganiseerde kajaktochten. Er zijn zelfs tochten die je in een paar dagen om het eiland laten peddelen, maar dat is voor de meeste mensen wellicht iets te actief. Ook gewoon een uurtje of een paar uur een kajak huren is mogelijk en net zo leuk. Peddel door de mooiste baaien, langs indrukwekkende rotspartijen en misschien dus zelfs in een grot. Houd er wel rekening mee dat zeekajakken iets anders is dan kajakken op binnenwater, wat je misschien weleens hebt gedaan in Nederland. Er kan op zee behoorlijk wat stroming staan, enige kracht is dan wel nodig. Maar de ervaring die je ervoor terugkrijgt is die inspanning meer dan waard.

Intensief, maar oh zo leuk!

Toeristen zijn welkom op Ibiza, maar er gelden speciale maatregelen. Houd daarom www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer goed in de gaten.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).