Adverteren werkt!

BRUISENDE COLUMN

Flamingo’s spotten  op Ibiza

Flamingo’s spotten op Ibiza

01-09-2020

De flamingo, in elke souvenirshop op het eiland kom je dit dier wel tegen. Op kleding, als knuffel, in de vorm van een sleutelhanger... De flamingo lijkt te zijn uitgegroeid tot een van de symbolen van Ibiza.

Niet zo vreemd, want de roze vogels hebben natuurlijk ook een enorme aantrekkingskracht op toeristen. Zo vaak kom je ze immers niet tegen en op Ibiza kun je ze zomaar met honderden tegelijk spotten.

Ses Salines

De flamingo’s vind je op Ibiza bij de zoutvelden van Ses Salinas. Dit natuurgebied dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, strekt zich uit van het zuidelijke gedeelte van Ibiza tot en met het noordelijke stuk van Formentera. Jaarlijks komen tussen augustus en oktober op deze zoutvlakten honderden flamingo’s aan als tussenstop tijdens hun vlucht naar Afrikaanse gronden om te overwinteren. Overigens blijven er elke winter toch nog zo’n driehonderd flamingo’s achter op Ibiza, dus ook in de wintermaanden kun je het geluk hebben om deze prachtige vogels te zien. De beste plek om ze te spotten vind je als je bij Es Cavalet niet het strand oploopt, maar het natuurpad door de duinen inslaat. Heel dicht bij de flamingo’s kun je meestal niet komen, maar ook vanaf een afstand vormen ze een prachtig plaatje.

Wist je dat…

Nu we het toch over flamingo’s hebben, wist je dat zij hun kleur te danken hebben aan het voedsel dat ze eten? Ze worden grijs geboren en drinken eerst melk bij hun moeder. Eenmaal groot stappen ze over op de schaaldieren waarin caroteen zit. Dit zorgt voor de mooie roze kleur. En is het je weleens opgevallen dat flamingo’s heel vaak op slechts één poot staan? Niemand die precies weet waarom ze dat doen en er zijn dan ook heel wat theorieën over. Er wordt zelfs weleens beweerd dat ze slechts op één poot staan zodat ze de ander kunnen gebruiken om zichzelf los te krijgen als ze met die ene poot te ver zijn weggezakt in het zand. Klinkt best slim, toch, maar of het de waarheid is, wie zal het zeggen...

Elk jaar strijken honderden flamingo’s neer bij de zoutvlakten

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).