Adverteren werkt!

BRUISENDE COLUMN

Ga toch wandelen!

Ga toch wandelen!

01-09-2020

De grote hoeveelheid natuurpracht maakt Ibiza tot wandeleiland bij uitstek. Stranden, bossen, bergen en meer dan genoeg magische plekken om naartoe te wandelen. In je uppie of gezellig samen tijdens een georganiseerde (groeps)wandeling.

Meer dan 40% van het eiland is beschermd natuurgebied

Wandelen, het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij Ibiza, maar het eiland is er dus wel bijzonder geschikt voor. Niet voor niets springen steeds meer ondernemers hierop in door de mooiste begeleide hikes over het eiland aan te bieden. Zowel voor degene die houdt van een relaxte wandeling als voor degene die op zoek is naar wat meer uitdaging heeft Ibiza volop keus aan wandelroutes.

Klimmen

we de wandeling naar de top van de hoogste berg van Ibiza, Sa Talaia (475 meter hoog) in het zuidwesten van het eiland aanraden. Vanaf het kerkje in San Josep leidt een duidelijk aangegeven route je rechtstreeks omhoog naar de top. Het pad is redelijk steil en er liggen de nodige losse stenen, maar het uitzicht dat je vanaf de top hebt maakt alles goed. Bij helder weer kun je hier vrijwel het hele eiland en zelfs de kust van Formentera zien.

Optimaal genieten

Een andere aanrader is de wandelroute in het noorden van Ibiza die loopt van Portinatx naar de vuurtoren van Moscarter. Geen extreem lange wandeling, maar je komt onderweg zo veel moois tegen aan natuur en schitterende uitzichten op zee dat je toch al snel langer onderweg bent dan verwacht. En dat is ook meteen het mooie van wandelen op Ibiza. Meer dan veertig procent van het eiland is beschermd natuurgebied en wandelen is de perfecte manier om deze gebieden te ontdekken. Doordat de natuur hier zó uitgestrekt is, is de kans zelfs groot dat je onderweg (vrijwel) niemand tegenkomt waardoor je optimaal kunt genieten van de rust en al het moois om je heen. Neem voor de zekerheid wel je telefoon of iets van een kaart of ander navigatiemiddel mee. Er staan weliswaar bordjes langs de meeste wandelroutes, maar die zijn niet altijd meer even goed leesbaar of up-to-date.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).