Adverteren werkt!

BRUISENDE COLUMN

Ibiza  on a budget

Ibiza on a budget

01-09-2020

Denk je aan een vakantie naar Ibiza, dan denken veel mensen al snel aan luxe. En inderdaad, je kunt hier alles ‘over the top’ doen als je wilt, want alles kan en mag op Ibiza. Dus óók een low budget vakantie!

En low budget naar Ibiza is helemaal niet zo moeilijk. Het begint al bij het vliegticket. Zit je niet vast aan specifieke data, dan loont het de moeite om de websites van luchtvaartmaatschappijen als Ryanair, Vueling en Transavia goed in de gaten te houden. Boek je op tijd, dan vlieg je zomaar voor een paar tientjes op en neer.

Waarom luxe?

De volgende low budgettip: pak de bus in plaats van een taxi. Je doet er wat langer over, maar de bus is in verhouding spotgoedkoop en brengt je naar alle uithoeken van het eiland. En laat je dan ook niet naar een of ander duur hotel brengen, maar kies voor een hostal of goedkope Airbnb. Tijdens je vakantie gebruik je je hotel meestal toch alleen om te slapen, dus waar heb je die luxe überhaupt voor nodig?

Dagmenu

Eten, ook nog zo’n punt waarop kunt besparen. De goedkoopste optie is natuurlijk om zelf je eten in te slaan bij de supermarkt, maar ja, het is wel vakantie, dus waarschijnlijk wil je toch gewoon lekker uit eten kunnen. Ook dat hoeft niet veel te kosten. Vermijd gewoon de toeristische restaurants en schuif aan bij een lokaal tentje voor wat tapas of een menu del día, oftewel dagmenu, en je zult zien dat je superlekker eet voor weinig!

Gratis!

Nu nog een low budget dagbesteding. Je kunt naar een van de vele stranden, maar er zijn op Ibiza nog veel meer gratis dingen te doen. Struinen over een hippiemarkt, neem een kijkje in Dalt Villa, bezoek het Museum d’Art Contemporani of hike door de natuur. Voor niks gaat de zon op en gelukkig aan het eind van de dag weer onder en laten die prachtige zonsondergangen nu net ook een van de ‘bezienswaardigheden’ van het eiland zijn. Zoek een mooie spot, neem een flesje wijn mee van de supermarkt en geniet.

Voor niets gaat de zon op... en ook weer onder!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).