BRUISENDE COLUMN

Waar naartoe op Ibiza

Waar naartoe op Ibiza

01-01-2019

In januari is de gemiddelde maximum temperatuur 15°C.

1. Mercat Nou Market, Ibiza Stad

De lokale, verse producten zoals vis, vlees, groenten of fruit, zijn op deze markt van buitengewone kwaliteit en smaak. Dit is de plek om naartoe te gaan als je op zoek bent naar echte Ibiza-producten en als je je onder de lokale bevolking wilt begeven. Een markt die niet hip is en dat is juist het leuke. Mercat Nou is elke dag, behalve zondags, open van 7.00 tot 14.00 uur.

2. Sant Josep de sa Talaia

Sant Josep de sa Talaia is de grootste gemeente van Ibiza en bevindt zich landinwaarts in het zuidwesten van het eiland op slechts vijftien kilometer van de hoofdstad Ibiza Stad (Eivissa). Vanaf de tachtig kilometer lange kustlijn heb je uitzicht op het naburige eiland Formentera, dat bij helder weer goed zichtbaar is vanaf het eiland Ibiza. De grote stad Sant Josep de sa Talaia bestaat eigenlijk uit vijf kleinere pittoreske en rustige dorpen of parochies: Es Cubells, Sant Agustí des Vedrà, Sant Francesc de s’Estany, Sant Jordi de ses Salines en Sant Josep de Talaia zelf. In en om Sant Josep de sa Talaia vind je een aantal belangrijke historische bezienswaardigheden, zoals de Punische en Romeinse begraafplaatsen van Ses Países de Cala d’Hort, een aantal Middeleeuwse kerken en de piratentoren Es Savinar. Sant Josep de sa Talaia staat daarnaast bekend om de beroemde volksdansgroep Bal Pagés.

3. Santa Gertrudis de Fruitera

Maak kennis met authentiek Ibiza en bezoek Santa Gertrudis de Fruitera. In dit dorp speelt alle bedrijvigheid zich af rond de kerk (gebouwd in 1797). Het centrum is sinds 2008 autovrij en dat heeft de rust op straat goed gedaan. Hoe klein dit dorpje ook is, het barst van de restaurants en de bijnaam ‘restaurantdorp’ is dan ook geheel terecht. Op culinair gebied kun je hier alles vinden: van authentieke tapas tot raw food restaurants.

Bar Costa is één van de meest authentieke restaurants op Ibiza en mensen komen van heinde en ver om zich hier te mengen onder de locals. In de wintermaanden kun je heerlijk genieten rond een knapperend haardvuur.


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/nederlandbruist.tili.nl/http/index.php on line 1142

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Ibiza Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).