bruisende zaken

Ibiza in de winter

Ibiza in de winter

01-01-2019

De wintermaanden op Ibiza zijn een goed bewaard geheim. Toch gaan we hier wat geheimpjes prijsgeven over hoe mooi de winter op Ibiza kan zijn.

Milde winter De Balearen hebben een Middellands zeeklimaat. Het is hier het hele jaar door nooit echt koud en winterjassen zul je dan ook niet gauw nodig hebben. Je kunt zelfs een lekker kleurtje opdoen. Het is er in de winter meestal een graadje of 15 à 16, maar het kan ook zomaar met een beetje mazzel 20 graden worden! Een duik in de zee? Daar is het waarschijnlijk wel wat te koud voor, al zal je altijd hier en daar een die-hard zien die de sprong waagt. Met een watertemperatuur van 15 graden kun je dat best een verfrissende duik noemen. Denk er overigens wel aan dat sommige accommodaties niet over verwarming beschikken en het wel vrij fris kan worden in de avond. Een paar goede truien en vesten zijn dan ook wel aan te raden! Stranden De stranden zijn rustiger dan ooit en je waant je vaak alleen in een prachtige sprookjesomgeving. Een groot voordeel van de winter is dat er geen strandbedjes of van die grote parasols zijn die je prachtige uitzicht bederven. Perfect om even helemaal tot jezelf te komen met een flinke wandeling of misschien wel met een goede yoga sessie. Dan kun je daarna naar één van de strandtentjes gaan die nog open zijn en jezelf belonen met een heerlijk warme kop chocolademelk of koffie! Klinkt goed toch? Ben je een vroege vogel? Trakteer jezelf dan ook eens op een zonsopkomst. Deze zijn hier namelijk minstens zo spectaculair als de zonsondergangen. Zie je het al voor je? Een heerlijke wandeling tijdens het ochtendgloren en vervolgens ontbijten met een fantastisch uitzicht. Goede plekken om je dag te starten zijn Platja Es Figueral, Cala Pou de Lleo of Cala de Boix.

Ga eens op ontdekking Ook al is het stukken rustiger, er is altijd wel wat te doen op Ibiza. Het leuke is dat je nu vooral omringd bent door locals en die genieten nu van het feit dat ze voor even het eiland weer voor zichzelf hebben. Vaak gaan gezinnetjes ook gezellig met elkaar naar het strand om te picnicken.

de zonsondergangen én de zonsopkomst zijn in november spectaculairder dan ooit

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Ibiza Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).