BRUISENDE COLUMN

Waar naartoe op Ibiza

Waar naartoe op Ibiza

01-02-2019

Ook in februari is er van alles te beleven op Ibiza. Hierbij van Bruist twee tips voor een gezellig dagje uit.

Cova de Can Marca

Cova de Can Marca hoort tot een van de oudste grotten van Ibiza, wel meer dan honderdduizend jaar oud. Door al die jaren heen heeft de grot prachtige stalagmieten en stalactieten (druipstenen) gekregen en zijn de watervallen en de waterbeddingen versteend, wat het totaalbeeld prachtig maakt. Voordat de Belgische Jean-Pierre van der Abeelle de grot rond 1970 ontdekte, werd de grot voor hele andere dingen gebruikt. Smokkelaars gebruikten hem rond 1950 namelijk om hun illegale spullen te verstoppen. Tot op de dag van vandaag kun je nog steeds duidelijk de rode en zwarte markeringen zien die zij hadden geschilderd om, in geval van nood, via een andere route de grot te verlaten. Als je bij de ingang van de grot staat, heb je een prachtig uitzicht over de baai en zie je tegenover je een toren uit 1750, genaamd Torre d’es Molar. Je hebt ook uitzicht op het eiland Murada, hier komt een bijna uitgestorven hagedissensoort uit de oudheid voor. Openingstijden: november t/m mei van 11.00 tot 17.30 uur. Ongeveer elke 45 minuten wordt er een nieuwe rondleiding gestart.

Ibiza Club de Golf in Santa Eulalia

Op Ibiza is het gedurende het gehele jaar lekker weer. Deze aangename temperatuur zorgt ervoor dat de golfclubs het gehele jaar door geopend zijn en het gras van de golfbanen er prachtig groen bij ligt. Een prachtig golfterrein is Ibiza Club de Golf in Santa Eulalia. Dit indrukwekkende golfresort beschikt over achttien holes en een oefenruimte. Vanzelfsprekend geniet je van een schitterend uitzicht als je ontspannen aan het golfen bent. Hoewel Ibiza Club de Golf een privéclub is, kun je er ook als niet-lid uitstekend terecht voor een dagje golfen. Neem je zelf je golfuitrusting mee op vakantie en huur je deze niet bij de golfclub? Wees er dan zeker van dat je golfuitrusting goed is verzekerd. Golfspullen zijn erg kostbaar en deze wil je liever niet beschadigen of kwijtraken door bijvoorbeeld diefstal. Informeer daarom bij je reisverzekeraar of je reisverzekering is afgestemd op een golfvakantie naar Ibiza.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Ibiza Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).