BRUISENDE COLUMN

Kunst en geschiedenis

Kunst en geschiedenis

01-02-2019

Ibiza lijkt misschien geen rijk centrum van culturele hoogstandjes, maar het eiland heeft wel degelijk kunst en historische musea van wereldklasse. Ontdek alles wat Ibiza te vertellen heeft in een ​​van deze vijf musea.

Museum voor hedendaagse kunst Dalt Vila, Ibiza Stad

Ogenschijnlijk klein van buiten, bevat dit museum hedendaagse werken van kunstenaars uit de hele wereld. Het gebouw huisvestte vroeger de oude wapenkamer en militaire opslagruimten van de stad. Behalve foto's en sculpturen van kunstenaars uit Madrid tot Malmö, is er ook veel werk van jonge kunstenaars van het eiland.

Adres: Ronda Narcís Puget s / n. Dalt Vila. Openingstijden september t/m juni ma t/m vr van 8.30 uur tot 20.00 uur Vrije toegang


Archeologisch museum Dalt Vila, Ibiza Stad

Het rijke culturele erfgoed van Ibiza ervaar je in het Archeologisch Museum. Je moet wel naar de top van Dalt Vila klimmen, maar hier vind je een permanente tentoonstelling met kunstvoorwerpen die op het eiland zijn gevonden en drieduizend jaar geschiedenis beslaan.

Adres: Plaça de la Catedral, Dalt Vila. Openingstijden 16 oktober t/m 15 maart Di t/m za van 9.00 tot 15.00 uur Toegang: € 2,40


Puget Museum, Dalt Vila, Ibiza Stad

Opgedragen aan de werken van twee beroemde kunstenaarszonen van het eiland, Puget Viñas en Puget Riquer. Het museum is gevestigd in een mooi oud paleis. Sommige werken van Puget Viñas werden voltooid nadat hij de laatste jaren van zijn leven bijna blind was.
Adres: Carrer Mayor, Dalt Vila, Ibiza-stad. Openingstijden oktober t/m maart Di t/m vr van 10.00 tot 16.30 uur Za en zo van 10.00 tot 15.00 uur Vrije toegang


Es Moli Gallery, Santa Gertrudis

Dit pareltje is gevestigd in een oude molen en biedt schilderijen, sculpturen en fotografie van internationale kunstenaars die op Ibiza wonen of hebben gewoond. Het begon als een antiek- en kunstwinkel aan het einde van de jaren zeventig en is nu nog steeds een kleine boekhandel.

Adres: Carretera San Miguel, Santa Gertrudis Openingstijden dagelijks 17.30 - 20.30 uur of op afspraak Vrije toegang


Etnografisch museum, Santa Eulália

In Puig de Missa vind je een oud landhuis, typerend voor de landelijke architectuurstijl van Ibiza. Je vindt er de vroegere manier van leven van het eiland, met allerlei gebruiksvoorwerpen en landbouwuitrustingen. Maar ook sieraden, muziekinstrumenten en zelfs wapens. Het typische kostuum van het eiland - dat je in de winkeltjes in de vorm van beeldjes ziet - kun je hier in het echt bewonderen.
Adres: Can Ros des Puig de Missa, Santa Eulália des Riu. Openingstijden oktober t/m maart di tot za van 10.00 tot 14.00 uur, zo van 11.00 tot 13.30 uur. Gesloten op ma en op feestdagen Toegang: € 2,60

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Ibiza Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).