BRUISENDE COLUMN

Het geheim van Atlantis

Het geheim van Atlantis

01-03-2019

Dat het strand Atlantis op Ibiza deze naam heeft gekregen, snap je direct wanneer je de rotspartijen ziet. Ze doen namelijk eerder denken aan ruïnes en gebouwen van een verzonken stad, dan aan gewone rotsblokken met vormen die door mensenhanden zijn ontstaan.

Er is namelijk geen mysterieuze reden waarom de rotsen hier deze vorm hebben. Vroeger werden hier rotsblokken uitgehakt om deze vervolgens te gebruiken om de stadsmuren van Ibiza Stad op te bouwen. Hoe ze die rotsblokken na het uithakken ooit omhoog hebben gekregen, is ons een raadsel, maar dat het strand Atlantis zo is ontstaan is een feit. Het is een prachtig gezicht, de natuurlijke zwembaden die zijn ontstaan, in de uitgehakte delen. Je kunt er heerlijk zwemmen en het water in deze bassins is warmer dan het gewone zeewater én prachtig van kleur. Veel Ibizagangers en bewoners kennen dit strand niet of ontkennen zelfs het bestaan ervan. Maar met onderstaand stappenplan moet het helemaal goed komen met jouw zoektocht naar Atlantis.

Op avontuur!

Navigeer met de auto naar Sa Pedrera. Hier ga je vanaf de weg een smalle onverharde weg op. Rijd door naar een kleine parkeerplaats aan het eind van dit weggetje. Vanaf hier ga je lopend verder. Bij een hek ga je linksaf en verderop bereik je een bijzondere plek: de mysterieuze stenen cirkels. Hippies schijnen deze gemaakt te hebben om hier ceremonies te houden. Atlantis-bezoekers breiden de cirkels uit door er steentjes bij te leggen. Dit alles voor een veilige tocht. Want vanaf hier begint een pittige afdaling van dertig minuten over een steil ‘pad’ van rotsen en gruis. Het waanzinnige uitzicht maakt veel goed. Heb je dit ‘pad’ gered, dan volgt een steile afdaling over los duinzand. Durf je hier vanaf te rennen, dan ben je in vijf minuten beneden. En daar is het dan: Atlantis. Een mystiek stukje Ibiza. Overal zijn doorkijkjes, rotstekeningen en plekjes waar niemand komt. Ondanks dat het geen levende legende blijkt te zijn, blijft het een heel fascinerende plek.

Wil jij dit avontuur ook aangaan?

Wees goed voorbereid en zorg in ieder geval voor voldoende water, eten en zonnebrandcrème!

Het verborgen strand... Niemand weet precies de weg


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/nederlandbruist.tili.nl/http/index.php on line 1142

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Ibiza Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).