BRUISENDE COLUMN

Smullen van Spaanse paella

Smullen van Spaanse paella

01-04-2019

Houd je ook zo van Spanje en de heerlijke gerechten die dit land te bieden heeft? Deze maand geven we jou een eenvoudig recept voor een goed gevulde Spaanse paellaschotel met rijst, kip, chorizo en saffraan. Om heerlijk van te genieten.

Geniet thuis van Spanje met deze overheerlijke paella!

Verwarm de bouillon in een pan en voeg de saffraan toe. Verhit een scheutje olie in de paellapan en fruit de fijngehakte ui, knoflook en rode peper aan. Voeg de chorizo in kleine stukjes toe. Snijd de kippendijen in stukjes en bak deze gaar in dezelfde pan. Voeg ondertussen ook de paprika in blokjes en het paprikapoeder toe. Roer de paellarijst erdoor, voeg de warme saffraan bouillon eraan toe en roer ook het blikje tomatenpuree erdoor.

Laat de rijst ongeveer 20 minuten gaar pruttelen en schep af en toe om. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe. Bak de gamba’s een paar minuten in een koekenpan. Als al het vocht is opgenomen door de rijst en de rijst gaar is, leg je de gamba’s er bovenop samen met de partjes citroen. In plaats van paellarijst kun je ook risottorijst gebruiken.

Ingrediënten

voor 6 personen Bereidingstijd 50 minuten
• 750 ml kippenbouillon
• 0,05 gr saffraan (buisje)
• olie om te bakken
• 1 ui
• 1 knoflook
• 1 kleine rode peper
• 50 gr chorizo
• 400 gr kippendijen
• 1 paprika
• snufje paprikapoeder
• 500 gr paellarijst
• 1 blikje tomatenpuree
• 1 citroen
• 200 gr doperwten
• circa 15 gamba’s (vriezer)
• citroen Paellapan of grote wokpan

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Morris Dancing
Morris Dancing
Ibiza Bruist

Dansa de la Mort
Dansa de la Mort
Ibiza Bruist

Scoppio del Carro
Scoppio del Carro
Ibiza Bruist

Smigus-dyngus
Smigus-dyngus
Ibiza Bruist

Paasvuur
Paasvuur
Ibiza Bruist

The Olive
The Olive
Ibiza Bruist

Bon Sol Prestige
Bon Sol Prestige
Ibiza Bruist

Montesol Experimental
Montesol Experimental
Ibiza Bruist


Sa Vida
Sa Vida
Ibiza Bruist

Calma
Calma
Ibiza Bruist

Pikes
Pikes
Ibiza Bruist

Paradise Lost
Paradise Lost
Ibiza Bruist



Hoge Brug (Breda)
Hoge Brug (Breda)
Ibiza Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).