01-04-2019
Houd je ook zo van Spanje en de heerlijke gerechten die dit land te bieden heeft? Deze maand geven we jou een eenvoudig recept voor een goed gevulde Spaanse paellaschotel met rijst, kip, chorizo en saffraan. Om heerlijk van te genieten.
Geniet thuis van Spanje met deze overheerlijke paella!
Verwarm de bouillon in een pan en voeg de saffraan toe. Verhit een scheutje olie in de paellapan en fruit de fijngehakte ui, knoflook en rode peper aan. Voeg de chorizo in kleine stukjes toe. Snijd de kippendijen in stukjes en bak deze gaar in dezelfde pan. Voeg ondertussen ook de paprika in blokjes en het paprikapoeder toe. Roer de paellarijst erdoor, voeg de warme saffraan bouillon eraan toe en roer ook het blikje tomatenpuree erdoor.
Laat de rijst ongeveer 20 minuten gaar pruttelen en schep af en toe om. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe. Bak de gamba’s een paar minuten in een koekenpan. Als al het vocht is opgenomen door de rijst en de rijst gaar is, leg je de gamba’s er bovenop samen met de partjes citroen. In plaats van paellarijst kun je ook risottorijst gebruiken.
voor 6 personen Bereidingstijd 50 minuten
• 750 ml kippenbouillon
• 0,05 gr saffraan (buisje)
• olie om te bakken
• 1 ui
• 1 knoflook
• 1 kleine rode peper
• 50 gr chorizo
• 400 gr kippendijen
• 1 paprika
• snufje paprikapoeder
• 500 gr paellarijst
• 1 blikje tomatenpuree
• 1 citroen
• 200 gr doperwten
• circa 15 gamba’s (vriezer)
• citroen Paellapan of grote wokpan
Ibiza Bruist
Ibiza Bruist
Ibiza Bruist
Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.
Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).