Opvallen? Adverteer in Bruist

bruisende zaken

Een droom die uitkomt

Een droom die uitkomt

01-07-2023

Ik studeerde in 1990 af in de laatste lichting ‘herenkleding’ in Maris Stella te Antwerpen. Als laatste mannelijke Meester kleermaker mocht ik mijn eindwerk verdedigen tegenover niet de minste kleermakers in België: dhr. Loppa, dhr. Lenders en dhr. Moens waren mijn jury. Sinds ik van april 2008 tot oktober 2010 voor een vriend werkte (John Heikamp Jr., die spijtig genoeg kort na de opening van de zaak verongelukte) in zijn zaak Costumize in Brasschaat, is het altijd een droom gebleven om dit ooit voor mezelf te starten.

10 jaar later is het dus zover.

In oktober 2020 ben ik gestart met mijn eigen kledingzaak Atelier Clement, gelegen net uit het centrum van Kapellen. Op de Hoevensebaan 219 heb ik een klein, gezellig pandje gevonden en ingericht tot een Atelier waar ik de klant in alle rust kan ontvangen, waar de klant zichzelf kan en mag zijn. Ik werk enkel op afspraak om het voor de klant zo aangenaam mogelijk te maken.

Er wordt in vier stappen gewerkt. Tijdens het kennismakingsgesprek gaat het er vooral om wat de klant juist wil, voor welke gelegenheid is het, voor wanneer is het, etc … Dan overlopen we de mogelijkheden: stoffen, linings, design options, etc … Als volgt wordt er opgemeten en afgepast op het juiste pasmodel voor de klant … Uiteindelijk kies je als klant dan je stof, voering, knoop, stiksels en alle andere design options. In principe ontwerp je het zelf, of het nu om een kostuum, jacket, shirt, jeans of chino gaat, ik stuur uiteraard wel mee bij, maar uiteindelijk beslis je als klant alles zelf. Als alles gekozen en beslist is, gaat het om een levertijd van 4 tot 6 weken, afhankelijk van het artikel en de stoffen die gekozen zijn.

Als besluit nog even dit …

Ik heb de zaak Atelier Clement genoemd. Clement Elseviers was mijn grootvader, de naam is dus een eerbetoon aan hem”

Hoevensebaan 219, Kapellen +32 496 22 43 12 dave@atelier-clement.be www. atelier-clement.be FB: atelier-clement

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08074 - Boxspring Etten-Leur