BRUISENDE COLUMN

Positief denken werkt!

Positief denken werkt!

30-11--0001

Gevoelens hebben invloed op lichaam en geest. Positieve gevoelens hebben een positieve invloed en negatieve gevoelens hebben een negatieve invloed. Positief denken is de makkelijkste manier om succes en geluk in je leven te ontwikkelen.

Positieve gedachten worden gevoed door liefde

De meest bekende negatieve gevoelens zijn angst, boosheid en verdriet, evenals je ergeren, je ergens zenuwachtig over maken en faalangst. Maar ook: het te druk zijn en vaak haast hebben, teveel achter de computer en te weinig in de natuur zijn. Op het moment dat negatieve gevoelens de overhand krijgen, gaat het mis. Je moet er dus voor zorgen dat je zo min mogelijk negatieve gedachten hebt.

Jezelf trainen in positiever denken

Hoe doe je dat, ervoor zorgen dat je niet met negatieve gedachten bezig bent? Eigenlijk is het heel simpel: zodra je merkt dat je in een negatieve gedachtenspiraal bent beland, verplaats je je aandacht naar iets positiefs.

Als je piekert over dingen die mis zijn gegaan, roep dan herinneringen op waarin dingen juist heel goed gingen. Geef je negatieve gedachten geen aandacht en geef je positieve gedachten extra aandacht. Hoe meer je bezig bent met positieve gedachten, des te belangrijker deze worden. Dus zodra je gedachten krijgt die worden gevoed door angst, vervang je ze door gedachten die worden gevoed door liefde. Op die manier sta je iedere dag positief in het leven en is het veel makkelijker om een fijn en gelukkig leven te leiden!

Gedraag je positief

en eenvoudige manier om positief te denken, is door je positiever te gedragen. Ga meer leuke dingen doen. Meer tijd aan je hobby’s besteden, wat vaker uitgebreid koken of een lekkere massage boeken. Je kunt ook actie ondernemen om negatieve zaken te voorkomen. Als je administratie op orde en je huis schoon is, zul je jezelf ook opgeruimder voelen. En zoek positieve ervaringen op. Blijf niet thuis, maar ga juist op zoek naar positieve, sociale contacten. Op deze manier zul je ervaringen krijgen die het makkelijker maken om positief in het leven te staan.

Zorg goed voor je lichaam

ls jij je lichamelijk goed voelt, zal dat zeker een positieve invloed hebben op je mind. Slaaptekort kan ontstaan door stress, maar stress kan ook ontstaan door slaaptekort. Blijf uit deze spiraal door voldoende slaap voor jezelf in te plannen. Slecht eten (veel vet, suiker, snelle koolhydraten) geeft slechts een kort geluksgevoel. Gezond eten zorgt voor betere concentratie, minder onrust én een hoger geluksgevoel. Sporten is niet voor iedereen weggelegd, maar beweging wel. Als hardlopen er voor jou niet inzit, kun je vast wel een wandeling maken. In welke vorm dan ook, beweging zal bijdragen aan een positief gevoel.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij een positieve benadering van je leven?

Misschien is coaching dan iets voor je. In onze magazines of op www.nederlandbruist.nl vind je verschillende bruisende ondernemers die jou daarbij kunnen helpen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Kapellen Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).