column

Surinaamse ovenkip

Surinaamse ovenkip

01-11-2019

De Surinaamse ovenkip is een variant op de Javaanse ovenkip. Iedereen geeft hier zijn eigen draai aan. Ik maak het op deze manier, maar er zijn natuurlijk nog meer varianten.

Ook heerlijk voor de feestdagen!

Benodigdheden 4 kippenbouten (met rugstuk) 2 maggiblokjes 1 ui 1 vleestomaat 2 teentjes knoflook (geperst) 1 theelepel geraspte gember 4 eetlepels zoute ketjap 4 eetlepels ketjap manis 2 eetlepels Furlen’s marinade vleesmix 4 lepels olie grote vaste ovenschaal Snij/hak de kip in kleine stukken. Van 1 bout kan je ongeveer 4 stukken hakken. Was de kipstukjes met azijn en water. Spoel ze goed af. Leg de kip in de schaal en marineer het met de geperste knoflook, gepureerde vleestomaat, klein gesneden ui, gember, zoute ketjap en ketjap manis. Verkruimel vervolgens de twee maggiblokjes en meng het ook door de kip samen met de olie. Meng alles goed door elkaar zodat alle kip vermengd is met de kruiden. Zet de kip een avond van tevoren in de koelkast zodat de marinade goed kan intrekken. Haal de kip uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200 graden. Zodra de oven is voorverwarmd zet je de kip de eerste 30 minuten op 200 graden in de oven. Nadien de kip even omdraaien in de schaal en dan nog 30 minuten op 180 graden, zodat de kip goed gaar wordt vanbinnen.

TIPS De ovenkip is smakelijk met witte rijst, nasi of bami, maar ook met groentes als kousenband of een combinatie van kool, taugé en verse sperzieboontjes. Pindasaus is erg lekker over de groentes. Ovenkip kan ook ingevroren worden.

Diëtistenpraktijk Jennifer van der Reijden | Wederik 18 Grave | 0486-475781 | info@jennifervanderreijden.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11088 Dive & Air / Duikflessenvullen.nl