bruisende zaken

Fietsbrug door Oorlogsmuseum Overloon!

Fietsbrug door Oorlogsmuseum Overloon!

01-12-2019

Oorlogsmuseum Overloon is sinds eind september open voor fietsers! Via het fietspad vanaf de doorgaande weg kunnen fietsers gratis een blik werpen op de tentoonstelling. Want in het museum ligt de eerste fietsbrug, wereldwijd, die letterlijk dóór een museum gaat.

WERELDPRIMEUR

Deze permanente fietsbrug maakt onderdeel uit van de fietsroute 'Aan de andere kant' die het museum verbindt met Britse en Duitse militaire begraafplaatsen in de buurt.

Tijdens openingsuren van het museum kunnen fietsers dan over een lengte van negentig meter door de grote museumhal fietsen, op een hoogte van drie meter. Vanaf de brug heb je een geweldig uitzicht op de enorme Tweede Wereldoorlog collectie die uit meer dan honderd militaire voertuigen en kanonnen bestaat. Want oorlog hoort in een museum!

FIETSROUTE 'AAN DE ANDERE KANT'

Een bijzondere fietsroute van 59 kilometer tussen twee opmerkelijke plekken: de Duitse Oorlogsbegraafplaats in het Limburgse Ysselsteyn en het Oorlogsmuseum in het Brabantse Overloon.

Bijzonder, niet alleen omdat de route door prachtig landelijk gebied voert, maar vooral ook omdat fietsers zich regelmatig geconfronteerd zien met de spanningsvelden van de Tweede Wereldoorlog: geallieerd tegenover Duits, goed tegenover fout en, bovenal, levend tegenover dood. Vandaar ook de naam van deze fietstocht: “Aan de andere kant”.

De fietsroute kent verschillende halteplaatsen, waarbij elke keer vanuit een ander perspectief wordt gekeken naar de bevrijdingsoperaties in dit gebied. Daarbij ervaart men zowel wat militairen meemaakten als hoe burgers uit die oorlog kwamen.

DE FIETSBRUG IS OP DE VOLGENDE MOMENTEN GEOPEND: Maandag t/m vrijdag 10:00 uur - 16:30 uur Zaterdag en zondag 11:00 uur - 16:30 uur

Museumpark 1, Overloon | 0478 - 641250 info@oorlogsmuseum.nl www.museuminhetdonker.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11088 Dive & Air / Duikflessenvullen.nl