bruisende zaken

Monovasten

Monovasten

01-02-2020

Binnen de kundalini yoga traditie kennen we een heel veilige en effectieve manier van vasten. Om je lichaam wel de helende bestanddelen (voedingsstoffen) te geven die het nodig heeft en tegelijkertijd te detoxen is het monovasten ontwikkelt.

Waarom vasten op de juiste manier wel een goed idee is

Met monovasten kun je klachten aanpakken als vermoeidheid, allergieën, darmklachten, slecht slapen, huidproblemen, stramme spieren en pijnlijke gewrichten. Ook emotionele klachten zoals burn-out, stress, verdriet, depressie en boosheid kunnen worden verlicht. Zeker wanneer je, zoals heel veel mensen, voedsel gebruikt om emoties te onderdrukken (de zogenaamde emotie eters). Daarnaast biedt het je de mogelijkheid om verslavingen te doorbreken zoals roken, het drinken van alcohol, overmatig eten/snacken en suikerverslaving.

Je geeft jouw organen de kans om tot rust te komen, schoon te worden en gifstoffen los te laten. Deze keer geven we extra aandacht aan de lever, de nieren en de darmen. Tussendoor mag je fruit als snack nemen. Het resultaat is meer energie en vitaliteit, een stralende huid, meer rust in je hoofd en veel vage klachten zullen verdwijnen.

Binnen de kundalini yoga doen we het monovasten vaak gezamenlijk (voor wie dat wil). Op deze manier kunnen we elkaar ondersteunen en inspireren. Tijdens het vasten volgen we een dieet dat volledig bestaat uit mungbonen, rijst en groenten. Vind je 21 dagen wat veel, begin dan met een paar dagen of een week. Ook dan zal het monovasten al gunstige effecten hebben.

Ben je geinteresseerd en wil je meer info? Neem dan gerust contact op! Sat Nam Ram Nishan Kaur/Linda

Recept voor Kicharee

Mungbonen
- 1 kopje (150 ml) Rijst
- 1 kopje Water
- 9 kopjes Selderijstengel
- 2 kopjes Wortelen
- 2 kopjes Rode bieten
- 2 kopjes Uien
- 2, gesnipperd Gember
- 3 cm, fijngehakt Knoflook
- 8-10 tenen, fijngehakt Turmeric/kurkuma
- 1 theelepel Garam masala
- 1 theelepel Zwarte peper
- 1/2 theelepel Gemalen komijnzaad 1theelepel Rode chilipeper
- 1 theelepel, gemalen Gemalen korianderzaad
- 1 theelepel Laurierblad
- 2 stuks Kardamom
- 5 zaaddozen (gebruik alleen de zaden) Zout/tamari naar smaak

ingredienten

Laat de mungbonen een nacht weken. Spoel de bonen en rijst goed af. Breng het water aan de kook, voeg de mungbonen en de rijst toe en laat op een middelhoog vuur doorkoken. Was en snijd de groenten. Voeg de groenten toe aan de kokende rijst en bonen (of dien de wortelen en bieten apart op). Verwarm olie in een grote koekenpan. Voeg de uien, knoflook en gember toe en fruit lichtbruin op een middelhoog vuur. Voeg de specerijen toe (behalve zout/tamari en kruiden). Voeg het geheel na ongeveer 10 minuten toe aan de kokende mungbonen en rijst. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg de kruiden toe. Laat het geheel op een laag vuur doorsudderen tot alle ingrediënten gaar zijn. Roer het geheel regelmatig door. Het hoort een dik, soepachtig geheel te worden, waarin de ingrediënten nauwelijks als zodanig te herkennen zijn.

Voor 4-6 personen Bron: Foods for Health & Healing. Yogi Bhajan

DE LESSEN In de Weijer te Boxmeer op dinsdagmorgen en donderdagavond

Kundalini Yoga Linda Linda en Jan Hidde Landstra 06-19300945 www.kundaliniyogalinda.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09062 - Salas Catering