BRUISENDE COLUMN

Coaching nodig bij dyslexie?

Coaching nodig bij dyslexie?

01-03-2018

Belangrijke informatie over dyslexie

Er zijn twee heersende misvattingen over dyslexie die nog vaak tot pijnlijke situaties of misverstanden leiden op het werk of op school. Het is belangrijk dat je het volgende weet: 

1. Dyslexie komt voor bij elk intelligentie­niveau. Dyslexie wordt vaak geassocieerd

met dom zijn en dat is niet waar. Ook heel slimme mensen kunnen dyslectisch zijn, 

net als mensen met een gemiddeld of laaggemiddeld IQ.  

2. Dyslexie is het beste te zien als een geleide schaal of continuüm: er zijn geen duidelijke wel/niet criteria. Oftewel, de verschijnselen zijn niet bij iedereen even erg of in dezelfde mate aanwezig. De ene dyslecticus heeft vooral moeite met lezen, de ander met foutloos schrijven, sommigen met allebei en anderen weer vooral met de mondelinge communicatie. Dus als iemand wel snel kan lezen, kan hij of zij toch dyslectisch zijn.


Hulp nodig van deze flexibele coach? Bel Paul Gommans


Cuijlenburg 40a Boxmeer

06-13708029

www.dyslexiewerken.nl


Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09062 - Salas Catering