Column Kundalini Yoga Linda

Kundalini yoga is niet voor iedereen!

Kundalini yoga is niet voor iedereen!

01-04-2019

Pfffff... ik heb het gezegd! Dit zei mijn leraar onlangs tegen mij en het kwam snoeihard binnen! Ik vind het echt pijnlijk, want ik wil het graag voor iedereen mogelijk maken! En tegelijkertijd opent er zich ook iets voor me: heb ik nu eindelijk mijn doelgroep ontdekt?

Kundalini yoga heeft elementen waarvoor mensen soms een aantal drempels over moeten. Neem nou die tulband. Voor mij was dat een dingetje in het begin waardoor ik afhaakte. Ik dacht: het is iets religieus, dus niet voor mij. Totdat ik een les uitprobeerde. Na dertig jaren Hatha yoga wist ik niet wat me overkwam.

In één les werk je aan alle aspecten van jezelf! Ik begreep nu wel waarom Kundalini yoga ook wel ‘De Moeder van alle yoga’ genoemd wordt, omdat de beleving zo compleet was! En de tulband die weliswaar uit de traditie van de Sikhs komt, draag ik tijdens het lesgeven omdat het me helpt de aandacht binnenin te houden en het me meer focus geeft. En het maakt ook tegelijkertijd duidelijk: dit is Kundalini yoga en dit is waar ik voor sta.

Daarnaast maken we in Kundalini yoga veel gebruik van onze stem om te reciteren of mantra´s te chanten in een taal die we niet herkennen, het Gurmukhi, heel onwennig en vreemd dus. Hier moet je wel even voor uit je comfortzone komen en veel mensen vinden het gemakkelijker om te luisteren naar anderen dan naar hun eigen (innerlijke) stem. Deze technieken maken je intuïtiever en sterker waardoor je gemakkelijker uit je slachtofferrol stapt, je verantwoordelijkheid terugneemt en je minder machteloos voelt.

Ga jij door waar anderen stoppen, of neem jij die drempels? Mail dan voor een gratis proefles naar: info@kundaliniyogalinda.nl o.v.v. Bruist Sat Nam Ram Nishan Kaur (Linda)

Ik houd me al meer dan dertig jaar bezig met yoga, maar toen zo’n vijf jaar geleden Kundalini yoga in mijn leven kwam, voelde ik pas echt dat ik mijn pad gevonden had. We hebben tegenwoordig ongelimiteerd toegang tot kennis, maar vergeten dat we al een oneindige bron van wijsheid binnen in ons hebben. Want als je om je heen kijkt, lijken we niet gelukkiger, gezonder en tevreden. Voor jezelf leren zorgen is voor ons allemaal een lifetime job, van daaruit kun je steeds ruimhartiger geven. Kundalini yoga heeft hier krachtige en mooie technieken voor.

GRATIS proefles di. 8.00-9.30 & do. 19.30-21.00 in De Weijer, Raetsingel 1, Boxmeer

Kundalini Yoga Linda Linda en Jan Hidde Landstra 06-19300945 www.kundaliniyogalinda.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09062 - Salas Catering