thema

Watch out for Ape's: De Rots van Gibraltar

Watch out for Ape's: De Rots van Gibraltar

01-09-2019

Gibraltar is een Brits overzees gebied gelegen aan het zuidelijke eind van het Iberisch Schiereiland bij de ingang van de Middellandse Zee. Het is ongeveer een uur en een kwartier rijden vanaf Marbella.

De Rots van Gibraltar is de belangrijkste bezienswaardigheid van het gebied. De naam komt uit het Arabisch: جبل طارق – jabal Tariq: de berg van Tariq, naar de Moorse legerleider Tariq ibn Zijad.

Een kabelbaan gaat van het zuiden van de stad naar de top met een tussenstop aan het Ape’s Den. Op de rots leeft een door de Britten ingevoerde apenkolonie in een natuurreservaat. Het gaat om een troep berberapen (Macaca sylvanus). De meeste apen zijn erg mak en kunnen uit de hand eten. Het is echter aan te raden dit alleen in overleg met een gids te doen, want voeren is in principe verboden op straffe van een boete van maximaal 500 pond.

Deze tip wordt je aangeboden door Sí Andalucía (www.siandalucia.com)

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).