bruisende zaken

Bijzondere rotswoningen in Setenil de las Bodegas

Bijzondere rotswoningen in Setenil de las Bodegas

01-10-2019

Het dorpje Setenil de las Bodegas is ontstaan uit een netwerk van grotten boven de Rio Trejo ten noordwesten van Ronda. Van de bijzondere rotswoningen die je op meerdere plaatsen in het dorp tegenkomt, zijn er enkele - tegen een kleine vergoeding - te bezoeken.

Er zijn behoorlijk wat restaurants en horecagelegenheden te vinden; Setenil staat bekend om z’n varkensvlees en vooral ook om de hamburgers gemaakt van chorizo (Masita de chorizo). Daarnaast moet je de in olie gebakken broodkruim met ham, chorizo, ui en knoflook echt geproefd hebben! Setinil heeft eveneens een paar zeer leuke ambachtelijke winkeltjes waar je heerlijke plaatselijke lekkernijen kunt kopen. Als je een winkeltje binnenstapt, waan je je even dertig jaar terug in de tijd.

Een culturele aanrader is de Torre del Homenaje. Deze toren, met een schitterend uitzicht, is een mooi gerestaureerd restant van het fort van Setenil.

Deze tip wordt je aangeboden door Sí Andalucía (www.siandalucia.com)

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).