Thema

De rijke	 historie van Marbella

De rijke historie van Marbella

01-10-2019

Marbella is een stad met historie. Deze historie is rijkelijk terug te zien in het centrum van de stad. Hierdoor is de stad perfect voor een luxe zon-, zee- en strandvakantie met een historisch tintje.

Deze Arabische muur is nog steeds te bewonderen

Marbella door de eeuwen heen

De geschiedenis van Marbella gaat duizenden jaren terug. In de bergen rondom de stad zijn diverse opgravingen gedaan die wijzen op bewoning in de neolitische en zelfs de paleolitische tijd. Dit houdt in dat het gebied waarschijnlijk al meer dan 300.000 jaar bewoond wordt.

Romeinse tijd

In tegenstelling tot andere badplaatsen aan de Costa del Sol, was Marbella al in de Romeinse tijd een bekende badplaats. De stad heette toen nog wel anders, namelijk Salduba. In de bergen rondom Marbella zijn verschillende archeologische opgravingen gedaan uit deze tijd.

In handen van de moren

Rond de tiende eeuw werd Spanje overheerst door de Islamitische moren. Dit is nog duidelijk te zien in de stad. Zij bouwden een kasteel en omringden dit met muren. Deze Arabische muur en resten van het kasteel zijn vandaag de dag nog steeds te bewonderen. Dit is ook de tijd waarin de stad haar huidige naam kreeg.

Opbloei van de stad

In 1485 werd Marbella heroverd door de Spanjaarden. De stad kwam weer tot bloei en het aantal inwoners groeide gestaag. Langzaam werd Marbella de bruisende stad zoals we haar tegenwoordig kennen.

Opkomst van het Marbella van nu

Een belangrijk moment in de opkomst van het huidige Marbella, was de opening van de jachthaven in 1970. Vanaf dat moment groeide de stad namelijk uit tot een hotspot voor de internationale jetset. En dat is het tot op de dag van vandaag nog steeds!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).