Thema

Geniet van eten als een echte Spanjaard

Geniet van eten als een echte Spanjaard

01-10-2019

Standaard om zes uur ’s avonds een bord met aardappelen, vlees en groenten voor je neus is er in Spanje niet bij. Spanje heeft een hele eigen cultuur als het om eten gaat. Met deze tips geniet jij tijdens jouw verblijf in Marbella van eten en drinken zoals een echte Spanjaard.

Neem de tijd

De Spaanse cultuur wordt gekenmerkt door rustig en uitgebreid genieten van eten en drinken. Dat geldt ook zeker wanneer je gaat eten in Marbella. Neem daarom uitgebreid de tijd wanneer je gaat eten. Proef meerdere gerechten en vergeet zeker niet om een kan sangría of glas Spaanse vino te bestellen! Over tijd gesproken, avondeten in Spanje doe je een stuk later dan in Nederland. Waar wij gewend zijn om rond zes uur ’s avonds aan tafel te gaan, begint het diner Spanje op zijn vroegst pas rond een uur of negen. Om de honger te stillen, pakken veel Spanjaarden rond een uur of zes nog een tussendoortje.

Vind de juiste locatie

Op een mooie locatie geniet je nóg meer van lekker eten. Gelukkig vind je in Marbella genoeg prachtige plaatsen voor een goede maaltijd. Bezoek bijvoorbeeld een van de authentieke Spaanse restaurantjes aan de Plaza de los Naranjos voor de lekkerste tapas. Of ga langs bij een van de beachclubs of restaurants aan het strand.

Ga voor een typisch Spaanse specialiteit

De Spaanse keuken is rijk aan ontzettend veel lekkere gerechten. Wanneer je in Marbella verblijft, hoort daar écht een traditionele tapas avond bij. Kies verschillende kleine gerechtjes en deel deze met je tafelgezelschap. Gezelligheid gegarandeerd! Liever klassiek uit eten in een regulier restaurant? Probeer dan zeker eens de paella of een van de lokale visgerechten.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).