Thema

De traditionele keuken van Marbella

De traditionele keuken van Marbella

01-11-2019

Ben je in Marbella, dan kan een bezoek aan één van de vele lokale restaurantjes niet ontbreken! Marbella bruist van restaurantjes die lekkere lokale gerechten voorschotelen. Door de ligging van Marbella kun je tijdens je diner ook nog eens genieten van een prachtig uitzicht over de Alborán zee!

Geniet van eten als een echte Spanjaard

Inspiratie uit Málaga

Veel van de traditionele gerechten uit Marbella zijn geïnspireerd door de nabijgelegen stad Málaga. Ensalada Malaguena is daar een perfect voorbeeld van. Dit is een salade gemaakt van aardappels en snippers kabeljauw. Van oudsher is Marbella een dorp waar veel vis werd gegeten. Vlees was vroeger een schaars goed in de stad en dus werd er veel gebruikgemaakt van de vele havens die er in de buurt te vinden zijn.

Olijfolie

Andalusië, waar Marbella is gelegen, is de grootste producent van olijfolie in de wereld. Vrijwel alle gerechten worden daarom bereid met de beste olijfolie! Lokale restaurants zijn dan ook heel erg kritisch over de soort olijfolie die zij gebruiken voor hun gerechten. Met minder dan de allerbeste olijfolie wordt geen genoegen genomen in de vele restaurantjes van Marbella!

Ga voor een typisch Spaanse specialiteit

Naast de eerder genoemde Ensalada Malaguena zijn er uiteraard nog veel meer typische gerechten uit Marbella zoals: Boquerones, rauwe ansjovis gemarineerd in azijn. Fritura Malaguena, gefrituurde zeevruchten. Of Espetas de sardinas, sardienspiesjes die worden geroosterd boven de barbecue!

Eetgewoonte

Net zoals op vele andere plekken in Spanje is het ook in Marbella gebruikelijk om laat te eten. Maar niet getreurd! Toeristen kunnen vanaf 19.00 uur aanschuiven voor een overheerlijk diner!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).