Adverteren werkt!

BRUISENDE COLUMN

Bezoek Het Alhambra en laat je betoveren

Bezoek Het Alhambra en laat je betoveren

01-02-2020

Je moet er even twee uur voor in de auto zitten, maar als liefhebber van paleizen, cultuur en geschiedenis heb je dat er zeker voor over. Waar we het over hebben? Het Alhambra in Granada.

Dit prachtige complex uit de Moorse periode bestaat uit paleizen, kerken, torens en tuinen, gelegen op een heuvel zo’n tweehonderd meter boven Granada. Je ziet het Alhambra dus al van veraf en hoe dichterbij je komt, hoe indrukwekkender het wordt.

UNESCO Werelderfgoed

Het hele complex beslaat een oppervlakte van maar liefst 140.000 m2 en in de afgelopen duizend jaar is het zowel door de islamitische als de christelijke en zigeunercultuur geïnspireerd. Al deze invloeden zorgen voor een zeer bijzonder geheel en maken het Alhambra tot een van de populairste bezienswaardigheden uit de regio. Het zal je waarschijnlijk ook niet verbazen dat het tot het UNESCO Werelderfgoed behoort

Bezienswaardigheden

Breng je een bezoek aan het Alhambra, dan kun je daar het best een hele dag voor uittrekken, er is namelijk ontzettend veel te zien. Neem een kijkje bij het fort (Alcazaba) op de heuvel en het klooster (Parador). Dwaal door de prachtige tuinen van zomerpaleis Generalife en bezoek het christelijke paleis Karel V. De grootste publiekstrekker van het Alhambra is echter het Nasrid Paleis.

Tickets

Tip: wil je naar het Alhambra, dan kun je daar het best ruimschoots van tevoren (online) tickets voor regelen. Per dag zijn er maar liefst 6.600 tickets te koop, maar deze zijn vaak binnen no-time uitverkocht. Helemaal als je ook een ticket voor het Nasrid Paleis wilt bemachtigen, aangezien daar maar driehonderd mensen per half uur naar binnen mogen. Er wordt dus gewerkt met tijdsloten die heel nauw komen. Ben je te laat voor jouw tijdslot, dan heb je meestal pech gehad. Zorg dus dat je op tijd je tickets aanschaft, dit kan tot negentig dagen van tevoren. Voor wie een extra bijzondere ervaring wil: met het speciale Alhambra at Night ticket heb je ’s avonds toegang tot de paleizen.

Reserveer je ticket ruim van tevoren!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).