BRUISENDE COLUMN

Bezoek de historische stad Ronda

Bezoek de historische stad Ronda

01-03-2020

Op ongeveer een uur rijden van Marbella vind je Ronda, een historische stad omringd door bergen en prachtige valleien. De ideale bestemming voor een dagje uit als je even iets anders wilt zien dan Marbella.

 

Ronda wordt beschouwd als een van de oudste steden van Spanje en biedt haar bezoekers tal van historische bezienswaardigheden. De bekendste hiervan is nog wel de Puente Nuevo. Deze brug van 120 meter lang, op een hoogte van 98 meter, verbindt de twee helften van de stad met elkaar die worden gesplitst door de adembenemende El Tajo kloof. Wonderbaarlijk als je bedenkt dat deze brug al in 1793 werd voltooid (na zo’n veertig jaar bouwen)

Arena

Wandel verder door deze derde meest bezochte stad van Andalusië en neem een kijkje bij Plaza de Toros, de stierenvechtarena. Wat je mening over stierenvechten ook is, de arena is hoe dan ook een ontzettend indrukwekkend bouwwerk en een van de oudste arena’s van Spanje (gebouwd in 1785 door dezelfde architect die ook de Puente Nuevo brug ontwierp). Onder deze arena tref je bovendien het Museo de la Tauromaquia, een museum over stierenvechten.

En meer

Los van eerdergenoemde pareltjes biedt Ronda bijzonderheden als de Camino de los Molinos, ‘de weg van de molens’ die je de kloof in leidt en de Baños Árabes, een van de best bewaarde Moorse badhuizen die eind dertiende eeuw werden gebouwd. Ook het palei, het Alameda del Tajo park en het Parador de Ronde (het oude stadhuis) gevestigd op het centrale plein van de stad, Plaza de España, zijn zeker de moeite van het bezoeken waard. En zo kunnen we nog wel even doorgaan, want Ronda heeft haar bezoekers écht veel te bieden. Misschien zelfs te veel voor slechts één dag...

Proost!

Na een dag sightseeën is een wijntje natuurlijk wel verdiend. En daarvoor moet je eveneens in Ronda zijn, want de stad maakt onderdeel uit van de officiële wijnroutes van Spanje. Een bezoekje aan een van de lokale wijngaarden plus een bijbehorende proeverij is dan ook zeker een aanrader.

 

Een stad met voor ieder wat wils

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).