bruisende zaken

Wettelijk of ceremonieel trouwen in Spanje?

Wettelijk of ceremonieel trouwen in Spanje?

01-03-2020

Hoe zit het nou? Kun je als toekomstig Nederlands bruidspaar wettelijk trouwen in Spanje? Dat kan, mits een van de partners de Spaanse nationaliteit heeft of minimaal twee jaar woonachtig is in Spanje. Omdat dit meestal niet het geval is, kiezen bijna alle Nederlandse bruidsparen ervoor om ceremonieel te trouwen in Spanje.

Ceremonieel trouwen is tegenwoordig een hele gebruikelijke manier van trouwen. Het lijkt precies op een wettelijke huwelijksvoltrekking, alleen heeft het geen rechtsgeldigheid. Bruidsparen trouwen in Nederland voor de wet, bijvoorbeeld gratis op een maandagochtend (of dinsdagochtend, dit hangt van de gemeente af), zonder al teveel toeters en bellen. Vervolgens doen ze het nog eens over in Spanje, maar dan wel met alle toeters en bellen. Niemand zal zien dat het huwelijk ‘niet echt’ is. Een trouwambtenaar leidt de ceremonie, trouwt jullie en laat jullie en jullie eventuele getuigen ook een trouwakte ondertekenen.

En...je jawoord uitspreken op een droomlocatie in Spanje is toch vele malen leuker dan in een gemeentehuis in Nederland? Bijkomstig voordeel van een ceremonieel huwelijk in Spanje is dat je de ceremonie langer kunt laten duren dan in Nederland. In Nederland duurt een wettelijke ceremonie maximaal dertig minuten. Bij een ceremonieel huwelijk kun je er veel meer je eigen draai aan geven. Er is bijvoorbeeld tijd voor muziek tussendoor of het uitspreken van jullie persoonlijke huwelijksgeloften.

Zoek je een trouwambtenaar in Spanje?

Droom jij van een huwelijk onder de Spaanse zon? Kijk dan voor meer informatie op www.trouweninspanje.nl

Los Espartales 3 | 29650 Mijas, Málaga | Andalusië, Spanje | 0031-638532320 | info@trouweninspanje.nl | www.mijas-residence.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).