BRUISENDE COLUMN

Lekker weertje!

Lekker weertje!

01-05-2020

Het klimaat van Marbella laat zich misschien wel het best omschrijven als bijzonder aangenaam! Zelfs in de koudste maand (januari) wordt het gemiddeld toch nog steeds zo’n 15 graden. Heel wat beter dan in Nederland dus…

Hoewel het met een gemiddelde jaartemperatuur van 21 graden het hele jaar door goed vertoeven is, zijn er klimaattechnisch wel wat factoren waar je rekening mee kunt houden bij het plannen van je vakantie. Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een stedentrip dan zijn er andere factoren van belang dan wanneer je voorkeur uitgaat naar een echte zonvakantie.

Microklimaat

Dankzij de ligging tussen de Middellandse Zee en het berglandschap van de Sierra de las Nieves en de La Concha heeft Marbella een uniek eigen microklimaat dat kan verschillen met het klimaat in de nabije omgeving. Zo kan het zomaar voorkomen dat je als je van Marbella naar Malaga rijdt een temperatuurverschil van een paar graden waarneemt. In de winter houdt La Concha namelijk de koude wind weg van Marbella en in de zomer houdt datzelfde gebergte de koele zeelucht vast met iets aangenamere temperaturen tot gevolg dan in de omliggende gebieden. De zomers zijn in Marbella dus minder heet en de winters juist wat milder en zachter.

Zonvakantie

Wie tijdens zijn vakantie het liefst de hele dag lekker wil bakken op het strand, kan het best in juni, juli, augustus of september naar Marbella gaan. Met een gemiddelde maximumtemperatuur tussen de 26 en de 30 graden is het er dan ronduit heerlijk voor zonaanbidders. Niet te heet, dankzij het eerdergenoemde microklimaat, maar wel volop zon. Overigens is het er in de maanden mei en oktober met een gemiddelde maximumtemperatuur van 23 graden en zeven tot negen zonuren per dag ook al heerlijk! Maar eigenlijk geldt dat voor het hele jaar. Helemaal als je in de herfst- en wintermaanden vanuit het koude Nederland naar Marbella trekt. Dan voelt het daar voor jou waarschijnlijk net als voorjaar of misschien zelfs zomer.

Marbella kent een gemiddelde jaartemperatuur van 21 graden

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).