BRUISENDE COLUMN

Picknicken op het strand

Picknicken op het strand

01-08-2020

Zon, zee en lekker eten, dé ingrediënten voor het ultieme Spaanse vakantiegevoel. Maar ook de perfecte basis voor een picknick. Waarom dus niet beide combineren en tijdens je vakantie in Marbella gaan picknicken op het strand?!

Ja, je kunt ook gewoon op een terrasje aan zee gaan zitten en daar wat eten en drinken. Dat scheelt je heel wat voorbereiding, want behalve je portemonnee hoef je er niks voor mee te nemen. Klopt! Maar is het niet juist leuk om ook eens een keer wat anders dan anders te doen? Dat terras is er morgen ook nog...

Wat heb je nodig?

Het leuke van een picknick is dat je het zo simpel of uitgebreid kunt maken als je zelf maar wilt. Van een eenvoudig broodje en wat te drinken op een kleedje op het strand tot een romantisch picknick-diner voor twee bij de ondergaande zon. Picknicken is eigenlijk altijd wel een goed idee! Maar wat heb je er precies voor nodig? Om te beginnen natuurlijk een kleed en misschien wat kussentjes zodat je heerlijk relaxed kunt zitten of liggen. En dan uiteraard die goedgevulde picknickmand met borden, (kunststof) glazen, bestek, servetten en, het allerbelangrijkste, allerlei heerlijkheden om te eten en te drinken.

Op zijn Spaans

Als je dan toch in Marbella bent, geef je picknick dan ook een Spaans tintje. Vul je picknickmand met tortilla, churros, olijven, albondigas, gazpacho, ham, manchego kaas en natuurlijk brood en aioli en een frisse watermeloen. Flesje tinto de verano, sangria of gewoon een wit wijntje mee en je Spaanse picknick is compleet. We snappen dat het in je hotel waarschijnlijk wat lastig is om al deze gerechtjes voor te bereiden. Gelukkig zijn er in Marbella meer dan genoeg adresjes waar je van alles kant-en-klaar kunt kopen. Gemak dient de mens en het is net zo lekker. Ga je trouwens voor die picknick bij zonsondergang, vergeet dan ook niet om wat waxinelichtjes in te slaan, wel zo romantisch...

Met bijna dertig kilometer aan strand biedt Marbella picknickplekken in overvloed

Toeristen zijn welkom in Marbella, maar er gelden speciale maatregelen. Houd daarom www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer goed in de gaten.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).