BRUISENDE COLUMN

Bezichtigen: Iglesia de la Encarnación

Bezichtigen: Iglesia de la Encarnación

01-07-2021

Je hebt van die bezienswaardigheden waar vrij weinig over te lezen valt, maar die desondanks de moeite van het bezichtigen meer dan waard zijn. Soms kun je dingen ook gewoon beter zien dan erover te lezen.

Bovenstaande geldt zeker ook voor de Iglesia de la Encarnación (vertaald: de kerk van de incarnatie), een van de oudste kerken van Marbella, gelegen in het historische centrum van de stad. Deze kerk werd gebouwd in het begin van de zestiende eeuw (vermoedelijk op de resten van een oude moskee), maar is vervolgens in de loop der eeuwen nog meerdere malen verbouwd en gerenoveerd met de huidige kerk als eindresultaat.

Gewijd aan St. Maria

La Iglesia de la Encarnación is gebouwd in de vorm van een basiliek en is prachtig om te zien. Doordat het de kerk van St. Maria is, is deze volledig aan haar (en aan de stichting van de stad) gewijd. De grootste veranderingen aan de Iglesia de la Encarnación vonden plaats in de achttiende eeuw toen de kerk werd uitgebreid en de binnenzijde volledig werd gerenoveerd. Een groot deel van de altaarstukken stamt dan ook uit deze periode.

Je moet geluk hebben...

Volgens liefhebbers is de Iglesia de la Encarnación echt een kerk om op je must-visit lijstje te zetten, als je dan toch in Marbella bent. Zowel binnen als buiten zijn er heel wat bijzonderheden te bewonderen. Zo is er buiten een windwijzer in de vorm van een engel te zien en zijn er verschillende beelden in het gebouw verwerkt. Echt de moeite van het bezichtigen waard. Helaas is de kerk slechts zelden geopend voor publiek, je moet dus geluk hebben wil je er ook binnen een kijkje kunnen nemen. Gelukkig staan de deuren wel altijd open (weliswaar met tralies ervoor), dus daardoor of door een van de ramen naar binnen gluren kan wel altijd. Zo krijg je in ieder geval een glimp mee van de binnenkant van Iglesia de la Encarnación.

Een van de oudste kerken van Marbella

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).