BRUISENDE COLUMN

Plaza de los Naranjos

Plaza de los Naranjos

01-03-2019

De meest betoverende plek in Marbella is zijn witgekalkte, gedeeltelijk afgesloten oude stad, Casco Antigua. Het voelt als een ansichtkaart, met een doolhof van smalle straatjes en pleintjes, dat op elke hoek iets moois te bieden heeft.

Het Plaza de los Naranjos, gelegen in het midden van de oude binnenstad, is een van de levendigste en meest emblematische bezienswaardigheden dat oorspronkelijk dateert uit 1485. In 1941 zijn de sinaasappelbomen geplant waar- aan het typische Spaanse pleintje zijn huidige naam ontleent. Rondom het langwerpige pleintje staan typisch Andalusische huizen en enkele beroemde gebouwen waaronder het opvallende Casa del Corregidor, burgemeestershuis, en het Casa Consistorial uit 1568 dat nu fungeert als gemeentehuis.

Geniet van de mooie oude gebouwen en rust uit op één van de vele gezellige terrassen voor een hapje of een drankje.


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/nederlandbruist.tili.nl/http/index.php on line 1142

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Marbella Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).