BRUISENDE COLUMN

Alameda Park

Alameda Park

01-05-2019

Het Parque de la Alameda is een beroemd symbool van Marbella. Een wandeling door het park is bijna een verplichte activiteit tijdens je vakantie. Het Alameda park ligt tussen de Avenida del Mar en het oude stadscentrum en is het ook voor de inwoners van Marbella een favoriete plek voor een wandelingetje.

Koele verrassing midden in de stad

Het Alameda Park in Marbella is een plek waar je een aangename wandeling kunt maken en kunt ontspannen terwijl je geniet van een natuurlijke omgeving met interessante tropische planten en fonteinen. Het park is ook een zeer geliefde plek bij haar inwoners, waar ze samenkomen om te kletsen terwijl ze genieten van de schaduw.

Gedurende het jaar worden er allerlei markten, evenementen en festivals georganiseerd. Daarnaast zijn er rondom het Alameda Park cafés, bars en restaurantjes. Het park met de keramieke zitbanken is dus zeker de moeite waard en goed te bereiken met het openbaar vervoer. Als je met de auto komt, kun je de ondergrondse parkeerplaats onder de 'Avenida del Mar' gebruiken.

Als je het park uitloopt richting Paseo Marítimo, de boulevard langs het strand, kom je op de mooie, brede, volledig geplaveide Avenida del Mar. Al wandelend kom je terecht in een openlucht-expositie van de wereldberoemde kunstenaar Salvador Dali. Een aantal door hem vervaardigde kunstwerken in brons siert het midden van de avenida. Als je van Dali houdt, is het een van de weinige gratis plaatsen waar je heel veel van zijn fantastische werk op één plek kunt zien.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).