column

Ronda in centraal Andalusië  verleidt elke bezoeker

Ronda in centraal Andalusië verleidt elke bezoeker

01-06-2019

Ronda ligt in een bergachtig gebied in centraal Andalusië, zo’n zestig kilometer landinwaarts van Marbella. De rivier Guadalevín splitst het stadje in tweeën en heeft een diepe kloof uitgesneden, bekend als Tajo de Ronda.

Ronda verleidt elke bezoeker met haar indrukwekkende kloof

Er liggen drie bruggen over de rivier: Puente Romano, Puente Viejo (‘oude brug’) en de beroemde Puente Nuevo (‘nieuwe brug’).

In 1616 werd de Puente Viejo, een brug met een enkele boog, over de Tajo de Ronda gebouwd die de eerder ingestorte Puente Romano verving. Met de bouw van de Puente Nuevo werd begonnen in 1751 en deze duurde 42 jaar. De brug geldt als hét symbool en dé trekpleister van Ronda.

Ernest Hemingway en Orson Welles woonden jarenlang in Ronda en beschreven de schoonheid van het gebied. Tegenstanders van het falangistische regime werden van de kliffen van El Tajo afgegooid. De finale van ‘Wie is de mol?’ vond in 2012 plaats in Ronda.

Deze tip wordt je aangeboden door Sí Andalucía (www.siandalucia.com)

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).