BRUISENDE COLUMN

Mijas, walhalla voor fotografen

Mijas, walhalla voor fotografen

01-07-2019

Op de hellingen van de gelijknamige berg ligt het pittoreske Spaanse dorpje Mijas. Het historische centrum is van Arabische afkomst met witgekalkte huizen - met de voor dit dorp typerende blauwe bloempotten - die uitzicht bieden op de Middellandse Zee.

Met belangrijke monumenten

Mijas is een walhalla voor fotografen. De stierenvechtarena en het heiligdom van de Virgen de Peña (XVII eeuw), de patroonheilige van de stad, zijn enkele belangrijke monumenten. Net als de oude Arabische muur die de toerist een prachtig uitzicht geeft op de Costa del Sol. Op de rug van ezel-taxi’s kun je een kleine rondleiding door het  dorp maken.

Het dorp heeft drie interessante musea: de Carromato de Mijas (miniatuur museum), het Museo Casa de la Villa (historisch-etnografisch museum) en CAC Mijas (Contemporary Art Centre) met de tweede collectie van Picasso’s keramiek. Het levendige en gezellige dorp kent tal van barretjes en restaurantjes waar je terechtkunt voor een koele cerveza en een heerlijke Spaanse tapa. Ook aan boetieks, keramiek- en souvenirwinkels ontbreekt het niet in Mijas.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).