Adverteren werkt!

column

Winterdip?

Winterdip?

01-11-2019

Praten over een psychisch probleem is het grootste taboe onder Nederlanders; 18% praat nooit over zijn of haar psychische kwetsbaarheid. Juist daarom is het belangrijk om erover te praten en kennis met elkaar te delen!

“Kijk regelmatig op www.werkbewust.nl voor activiteiten zoals workshops en het jaarlijkse ggz event”

De wintermaanden komen er weer aan, de dagen worden korter, donker en koud. Lekker genieten van het cocoonen, de winterwandelingen en mooie winterrecepten. Maar... de winterdip komt er aan. Als je van nature kwetsbaar bent of zwaarmoedig door het leven gaat en de winter een confronterende en eenzame periode is, ligt een winterdepressie op de loer. Men noemt het liever een burn-out dan een winterdip of depressie.

Hoe komt dat? Is het schuld of schaamte? Zelfs hulpverleners, docenten, politiemensen praten er niet over. De naastbetrokkenen van iemand met een psychisch probleem heeft er verdriet over, maken zich zorgen. Al met al genoeg redenen om er niet over te praten.

Toch wil ik een ieder uitnodigen om het wel te doen! Je kwetsbaarheid delen met anderen maakt je sterker. Het delen van kennis zorgt voor meer begrip en verbinding.

Ik ontmoet je graag! Warme groet, Miranda

Miranda geeft praktijkgerichte trainingen, teamcoaching en individuele coaching op maat binnen instellingen voor zorg, welzijn en dienstverlening.

Werkbewust helpt jou en jouw team steviger in je schoenen te staan en bewuster te werken, zodat jij als hulpverlener het verschil kan maken.

Nieuwsgierig geworden? Iedere maand geef ik GRATIS voorlichting over een psychisch probleem en op 10 maart 2020 organiseer ik een EVENT over; ‘Ingrijpende gebeurtenissen en trauma’s bij professionals.’ Noteer vast in je agenda!

Miranda van Amersvoort Aalsburg 1830, Wijchen 06 44318801 Miranda@werkbewust.nl www.werkbewust.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).