Adverteren werkt!

BRUISENDE COLUMN

De strijd tegen ongewenste haren

De strijd tegen ongewenste haren

30-11--0001

Veel mensen hebben last van ongewenste haargroei, oftewel haargroei op plekken waar ze dat liever niet zouden hebben. Iets waardoor sommige mensen zich onzeker kunnen voelen. Maar gelukkig ook iets waarvoor diverse oplossingen zijn.

Laseren is meestal permanent, maar werkt niet bij iedereen

De ernst van het probleem verschilt van persoon tot persoon. De een heeft slechts enkele ongewenste donshaartjes terwijl de ander last heeft van opvallende, dikkere en donkere haren. En of het haar dan ook daadwerkelijk ongewenst is, hangt ook weer van de persoon af. De een kan er prima mee leven, de ander schaamt zich erdoor.

Scheren

Is de haargroei echt extreem en wil je ervan af, dan is het aan te raden om een afspraak te maken bij je huisarts die je vervolgens kan doorverwijzen naar een specialist. In de wat minder extreme gevallen kun je vaak zelf de strijd tegen de haren aangaan. Daarvoor bestaan verschillende methodes waarvan scheren nog wel de bekendste (en meest gebruikte) is. Nadeel hiervan is echter dat de haren snel terug groeien en dan meestal hard en stug aanvoelen. Niet de meest geschikte methode dus voor alle plekken op je lichaam…

Waxen

Als alternatief kiezen veel mensen voor waxen. Voordelen hiervan zijn dat het haar langer wegblijft, dunner terugkomt en je ook geen last hebt van scheerbultjes. Bovendien hoef je het niet per se zelf te doen, maar kun je ook naar een salon gaan om je professioneel te laten waxen. Nadelen zijn dat waxen niet geheel pijnloos is en dat je ook een iets grotere kans hebt op ingegroeide haren dan bij scheren.

Laseren

Andere ‘oplossingen’ zijn bijvoorbeeld het gebruik van ontharingscrèmes, epileren, bleken en harsen. En natuurlijk het permanente alternatief: laseren, waarvoor tegenwoordig steeds meer mensen kiezen. Bij het laseren worden de cellen van de haarwortel zo beschadigd dat er geen haar meer kan groeien, oftewel: het resultaat is meestal blijvend. Laseren werkt echter niet altijd even goed bij mensen met blond of rood haar. Zij kunnen dus beter voor een van de andere oplossingen kiezen.

Heb jij ook last van ongewenste haargroei? Kijk dan eens op www.nederlandbruist.nl. Hier vind je vast wel een specialist in jouw regio die je van je probleem af kan helpen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Vernieuw je    kraanwater!
Vernieuw je kraanwater!
Nijmegen Bruist


Borstvergroting?
Borstvergroting?
Nijmegen Bruist

Op gevoel
Op gevoel
Nijmegen Bruist


Thuis zijn
Thuis zijn
Nijmegen Bruist


Weten & begrijpen
Weten & begrijpen
Nijmegen Bruist


Spataderen?
Spataderen?
Nijmegen Bruist

Leef vanuit liefde
Leef vanuit liefde
Nijmegen Bruist

Een nieuw begin
Een nieuw begin
Nijmegen Bruist

Ooglid- correctie?
Ooglid- correctie?
Nijmegen Bruist

Rug- of nekklachten?
Rug- of nekklachten?
Nijmegen Bruist

Spataderen?
Spataderen?
Nijmegen BruistEDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).