bruisende zaken

De Alexander Techniek

De Alexander Techniek

01-03-2020

Bewegen vraagt om spieractiviteit, maar hoeveel kracht heb je eigenlijk nodig? Als je kijkt naar Mathieu van der Poel, dan lijkt het fietsen hem tot het einde toe makkelijk af te gaan, terwijl de laatsten zwoegend over de finish komen. De bekwaamste sporters, kunstenaars, musici, dakdekkers of kleermakers laten hun vaardigheden er uitzien alsof het vanzelf gaat.

Frederick Matthias Alexander ontdekte aan het begin van de twintigste eeuw dat aanspannen veel eenvoudiger is dan ontspannen. Hij was een acteur met stemproblemen die nergens terecht kon voor hulp. Daarom kocht hij een spiegel en bestudeerde zichzelf nauwkeurig. Zo ontdekte hij, in een proces dat maanden duurde, dat zijn nek, schouders, rug en zelfs zijn benen aanspanden als hij sprak. Onwillekeurig deed zijn hele lichaam mee.

Spieren houden van actie en bewegen zoals een jonge hond dat doet: enthousiast maar onbezonnen. Je hoeft ze niet te stimuleren, je wilt juist overmatige ijver voorkomen. De Alexander Techniek leert je om niet teveel te doen. Bewegen wordt efficiënter en kost minder kracht. Noem het omgekeerde krachttraining: met minder inzet bereik je meer.

Dat is het geheim van de topsporter.

Voor meer informatie kijk op de website www.mendybosch.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11055 Anna Skincare & beauty