Adverteren werkt!

Bruisende zaken

Het witte goud

Het witte goud

01-05-2020

Eindelijk is het zover, de asperges liggen weer in de winkels. Tijd dus om te genieten van dit witte goud. Serveer ze op de klassieke manier met gekookte eieren en ham of roerbak ze eens met wat tuinkruiden. Ook als onderdeel van een salade zijn asperges heerlijk. Hoe je ze ook bereidt, asperges zijn altijd een ware delicatesse op je bord!

Groene asperges zijn sterker van smaak dan witte asperges

Snijd voor je de asperges bereidt eerst een stuk van de onderkant af. Vervolgens is het bij witte asperges van groot belang dat je ze goed schilt, anders blijven ze draderig (groene asperges hoeven niet of nauwelijks te worden geschild). Leg de asperges daarna in het water tot je ze echt gaat gebruiken. Op die manier blijven ze lekker sappig. Hoe je ze uiteindelijk klaarmaakt is aan jou. Op internet zijn in ieder geval voldoende lekkere recepten te vinden voor als je een keer iets anders wilt proberen.

Bewaaradvies

Als je asperges in de koelkast bewaart, zijn ze ongeveer zeven dagen houdbaar. Het lekkerste blijven ze echter als je ze (in de koelkast) gewikkeld in een vochtige theedoek bewaart, alleen blijven ze dan slechts een tot drie dagen goed. Je kunt er het beste dus maar snel van smullen!

Wijze raad

Wil je zeker weten dat je verse asperges in huis haalt? Let er dan bij de aankoop op dat ze er fris en niet uitgedroogd uitzien en dat ze bovendien geen bruine vlekjes hebben. Ook belangrijk: de kopjes moeten stevig zijn.

Aspergeseizoen

Helaas is het aspergeseizoen in Nederland vrij kort: ongeveer twee maanden. Traditioneel wordt er namelijk pas geoogst vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni (St. Jan). Na deze datum krijgt de aspergeplant de tijd om weer flink te groeien voor het volgende aspergeseizoen.

Duurdere groente

Heel erg lekker, asperges, maar in verhouding met andere groenten ook wel erg duur. Hoe dit komt? Doordat het verbouwen van asperges erg arbeidsintensief is. Elke stengel moet namelijk afzonderlijk in het veld worden opgespoord en vervolgens met de hand ondergronds afgesneden worden op de juiste lengte... Flink wat werk dus!

Asperges blijven het lekkerst als je ze gewikkeld in een vochtige theedoek in de koelkast bewaart

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Vernieuw je    kraanwater!
Vernieuw je kraanwater!
Nijmegen Bruist


Borstvergroting?
Borstvergroting?
Nijmegen Bruist

Op gevoel
Op gevoel
Nijmegen Bruist


Thuis zijn
Thuis zijn
Nijmegen Bruist


Weten & begrijpen
Weten & begrijpen
Nijmegen Bruist


Spataderen?
Spataderen?
Nijmegen Bruist

Leef vanuit liefde
Leef vanuit liefde
Nijmegen Bruist

Een nieuw begin
Een nieuw begin
Nijmegen Bruist

Ooglid- correctie?
Ooglid- correctie?
Nijmegen Bruist

Rug- of nekklachten?
Rug- of nekklachten?
Nijmegen Bruist

Spataderen?
Spataderen?
Nijmegen BruistEDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).