01-07-2020
Ingrediënten voor 4 personen 300 gr gemarineerde biologische kipblokjes 1 el olijfolie - 1/4 krop ijsbergsla - 1 bekertje zure room van 125 ml - 2 eetl. gehakte bieslook zout en peper - 8 tacoschelpen - 1 rijpe avocado 1/2 blikje maïs, uitgelekt (285 g netto) 4 eetl. geraspte oude kaas
Recept van de maand
Verwarm de olie in een koekenpan en roerbak de kipblokjes in 5 minuten goed gaar. Houd ze warm onder een deksel. Verwarm de oven op 150ºC. Haal de buitenste bladeren van de ijsbergsla weg en snijd de rest in dunne reepjes. Was en droog de slareepjes. Vermeng de zure room met de bieslook en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de tacoschelpen 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de avocado doormidden en verwijder de schil en de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Vermeng de sla met de maïs en avocadoblokjes.
Vul de warme taco’s met de kipblokjes, daarop de sla en groenten, en schep er een lepel zure room over. Bestrooi als laatste met geraspte kaas.
Eet smakelijk, Bas Derksen
BIOLOGISCHE SLAGERIJ Groenestraat 189, Nijmegen 024-355 50 60 nijmegen@degroeneweg.nl www.nijmegen.degroeneweg.nl
Nijmegen Bruist
Nijmegen Bruist
Nijmegen Bruist
Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.
Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).