Adverteren werkt!

Column

Op gevoel

Op gevoel

01-07-2020

Bewegen gaat beter als je er niet over nadenkt. Jonge kinderen zijn het bewijs, hun motoriek ontwikkelt zich met een ongelooflijk gemak. Omrollen, kruipen en lopen; ze leren het vanzelf dankzij hun aangeboren nieuwsgierigheid. Het is gewoon een kwestie van vallen en weer opstaan.

Zintuigen

Het jonge kind vertrouwt op zijn zintuigen en laat zich leiden door wat hij voelt, ziet, hoort, ruikt en proeft. Zijn trotse ouders zorgen voor een veilige omgeving. Zij moedigen hun kleine aan en bieden troost als dat nodig is. Verder doen ze er verstandig aan om hun kind zoveel mogelijk de ruimte te geven.

Nadenken

Maar gaandeweg ontwikkelt het denkvermogen zich en het kind leert zijn verstand te gebruiken. Voor alles, ook voor bewegen. En het verschil is duidelijk zichtbaar. Nieuwe bewegingen kosten moeite en hebben tijd nodig hebben om vloeiend te worden. Nadenkend bewegen werkt wel, maar het is minder leuk en minder efficiënt dan bewegen op gevoel.

Ik geloof in bewegen op gevoel. Iedereen heeft dit vermogen van nature. Wil je het eens uitproberen? Ga dan naar mijn website, rol een matje uit, klik een les aan en begin gewoon!

Voor meer informatie kijk op de website www.mendybosch.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).