bruisende zaken

Vorm aan verandering

Vorm aan verandering

01-08-2020

“Veranderingen horen bij ons leven. Ik vind het belangrijk om mijlpalen in je leven te markeren met een ritueel, omdat ik heb gezien en ervaren dat veranderingen een grote impact kunnen hebben. Stilstaan bij zo’n moment kan beloftevol, helpend en zelfs helend zijn.” Aan het woord is Miranda Schutten, die als ritueelbegeleider zowel bedrijven als particulieren helpt om waardevolle momenten in een mensenleven meer betekenis te geven.

‘Ik laat jouw mijlpaal sprankelen!’

“Bij particulieren kun je o.a. denken aan trouwen, scheiden, samenwonen, afstuderen, emigreren en een bijzondere verjaardag of de geboorte van een kind”, vertelt Miranda gedreven. “Laatst heb ik een scheidingsritueel georganiseerd voor twee mensen die uit elkaar gingen. Zij ontbonden zich als stel en verbonden zich opnieuw als ouders voor hun kind.”

Toevoegde waarde

“Bij bedrijven kan het bijvoorbeeld gaan om een reorganisatie, een verhuizing, een fusie of een medewerker die met pensioen gaat. Bij het laatste komt men vaak niet verder dan een chronologische opsomming van de functies die iemand heeft gehad. Ik ben ervan overtuigd dat je er veel meer van kunt maken, waardoor het moment niet alleen waarde krijgt voor degene die het bedrijf verlaat maar ook voor zijn of haar collega’s.”

Symbool als rode draad

“Samen met de klant geef ik vorm aan een ritueel dat past bij de persoon of personen en de mijlpaal.” Haar kleurrijke, creatieve geest zal daar ongetwijfeld bij helpen. “Een persoonlijk symbool vormt de rode draad in het geheel, daar zoek ik vervolgens muziek, woorden, beelden en handelingen bij. Ik breng iets met humor waar dat kan, en serieus waar het gewenst is.”

De missie

“Het is mijn missie een ritueel te creëren dat mensen raakt, verbindt en inspireert. Iets waar je nog heel lang met een goed gevoel op terug kunt kijken. Het gaat erom dat je even stil staat bij datgene wat er gebeurt en de emoties doorleeft, zodat je daarna weer verder kunt met je leven. In mijn ervaring voegt het zingeving toe, waar veel mensen in onze hedendaagse samenleving behoefte aan hebben.”

Kaaplandstraat 54, Nijmegen | 06-43828424 | welkom@mirandaschutten.nl | www.mirandaschutten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10651 Opticien op de koffie