Adverteren werkt!

bruisende zaken

Lamsburger op geroosterd boerenbrood

Lamsburger op geroosterd boerenbrood

01-08-2020

Ingrediënten voor 4 personen 50 gr. groene olijven - 125 gr. roomkaas 1 krop botersla - 2 sjalotjes - 2 tenen knoflook 500 gram Biologisch lamsgehakt bosje verse peterselie - 1 eetl. paprikapoeder 3 theel. ras el hanout - 1 ei - 3 eetl. paneermeel zout en peper - 2 puntpaprika’s ½ groene of gele courgette - 8 sneetjes boerenbrood - olijfolie - prikkers

Recept van de maand

Bereiding

Verhit de BBQ. Hak de groene olijven grof en voeg toe aan de roomkaas. Was de sla en haal er 4 mooie blaadjes van en snijd grof. Pel de sjalot en snijd fijn. Pel de 2 tenen knoflook. Hak de knoflook en meng met het sjalotje door het lamsgehakt. Hak de peterselie fijn en voeg samen met de paprikapoeder en ras el hanout toe aan het gehakt. Voeg een eitje en het paneermeel toe aan het gehakt en meng tot een geheel. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er vier burgers van. Was de paprika’s en courgette en snijd deze in lange repen. Bestrijk met wat olijfolie. Grill de groente op de BBQ. Smeer de sneetjes brood in met wat olijfolie en grill op de BBQ. Bak ook de burgers op de BBQ goudbruin en gaar. Smeer het geroosterde brood in met olijvenroomkaas, leg de sla erop, dan de burger en als laatste de gegrilde groente. Leg er als dakje nog een geroosterde boterham op en steek er een prikker in. Serveer direct. Maak van de rest van de botersla een lekkere groene salade.

Eet smakelijk, Bas Derksen

BIOLOGISCHE SLAGERIJ Groenestraat 189, Nijmegen 024-355 50 60 nijmegen@degroeneweg.nl www.nijmegen.degroeneweg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


Rouwkost & Troostvoer
Rouwkost & Troostvoer
Nijmegen Bruist

BIKINI READY
BIKINI READY
Nijmegen Bruist

Rouwkost & Troostvoer
Rouwkost & Troostvoer
Nijmegen Bruist

Lichaamstypes
Lichaamstypes
Nijmegen Bruist


Ik zoek jullie!
Ik zoek jullie!
Nijmegen Bruist

Reset
Reset
Nijmegen Bruist


MINDSET
MINDSET
Nijmegen Bruist
EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).