Adverteren werkt!

bruisende zaken

Ontmoeten  vinden we belangrijk

Ontmoeten vinden we belangrijk

01-11-2020

OBG, voorheen Oud Burgeren Gasthuis, bestaat al meer dan 425 jaar. Waar het vroeger als gasthuis fungeerde voor Nijmegenaren en pelgrims, is het nu een modern centrum waar zorg en welzijn centraal staat. Niet alleen voor senioren, maar ook voor ondernemers en wijkbewoners.

“Zowel in de zorg als bij onze welzijns-activiteiten, draait het bij ons om de kernwaarden autonomie, betrokkenheid en competentie”, vertelt Paul Braam, manager facilitair, welzijn en dagbesteding van Dienstencentrum OBG.

Zo lang mogelijk thuis

“We leveren wijkverpleging aan de ouderen. Wij doen dat voor klanten die “bij” OBG wonen, maar ook bij klanten elders in Nijmegen. Het gaat dan om persoonlijke- of verpleegkundige zorg. Met als doel ouderen in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

Wij hebben een aantal ruimtes voor dagbesteding waar ouderen met dementie onder begeleiding van professionals een fijne dag beleven. Voor mensen met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen heeft OBG 2 groepen kleinschalig wonen.”

Veel te doen

“Mensen leven een gelukkiger leven als ze leuke en zinvolle dingen kunnen doen met elkaar. Daarom organiseren we veel activiteiten op het gebied van sport, spel, ontspanning, kennis, zingeving, kunst en cultuur. Dit doen we voor de ouderen die bij OBG wonen, maar ook voor buurtbewoners. Heb je zelf een idee voor een activiteit of zoek je een repetitieruimte voor een koor, bandje of dansgroep? Denk dan dus ook eens aan OBG”.

Ook voor ondernemers

“Ondernemers kunnen bij ons een ruimte huren om bijvoorbeeld te vergaderen of een cursus te geven. Desgewenst verzorgen we hiervoor ook de catering. Verder beschikken we over een sfeervol, Grand Café waar je niet alleen kunt genieten van een goede kop koffie en een lekkere lunch, maar ook gebruik kunt maken van de gratis werkplekken, ideaal voor zzp’ers.”

Het bruist bij OBG!

“Op drukke dagen bruist het hier van de activiteiten. En zo hoort het ook. Als ouderen niet meer de wijk in kunnen, brengen wij de wijk naar de ouderen.”

Prof. Cornelissenstraat 2, Nijmegen 024-3279279 info@obg.nu | www.obg.nu

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).