bruisende zaken

Wijn is verbonden met emotie

Wijn is verbonden met emotie

01-03-2021

Danny van Leersum begon zijn loopbaan in de verzekeringswereld en de makelaardij. Hij merkte al snel dat hier niet zijn hart lag. In zijn vrije tijd was hij vooral bezig met wijn, dus hij besloot van zijn hobby zijn werk te maken.

Voor iedere smaak en iedere gelegenheid

Hij volgde een opleiding tot vinoloog, deed de nodige werkervaring op en nam in 2012 samen met een bevriend ondernemer Wijnhandel Halve Morgen over. Vijf jaar geleden verhuisde de zaak naar het gezellige centrum van Elst, waar Wijnhandel Halve Morgen verder groeit en bloeit.

“Oorspronkelijk richtten we ons als groothandel vooral op de horeca”, vertelt Danny enthousiast. “In de loop der tijd is de winkel steeds belangrijker geworden. Je merkt dat mensen ons juist in deze tijd goed weten te vinden, ze koken meer thuis en daar hoort toch een lekker wijntje bij.”

Uitgebreid assortiment

Wijnhandel Halve Morgen heeft meer dan 400 wijnen in het assortiment, afkomstig uit alle windstreken. “Van betaalbare wijnen voor dagelijks gebruik tot exclusieve wijnen voor speciale gelegenheden. Ongeveer de helft daarvan betreft eigen import. We bezoeken regelmatig wijnbeurzen en reizen naar het buitenland om bijzondere pareltjes te vinden, waarmee we ons kunnen onderscheiden. Daarmee bieden we een stuk exclusiviteit. Weinig mensen weten bijvoorbeeld dat Moldavië, Georgië en Armenië ook heel oude wijnlanden met heerlijke wijnen - met een net iets andere smaak - die het ontdekken meer dan waard zijn. Maar we hebben ook wijnen van eigen bodem, o.a. van Betuws Wijndomein.”

Een kwestie van smaak

Een wijn is bij uitstek leuk om cadeau te geven. Of als relatiegeschenk, compleet met nootjes en kazen. De sfeervolle wijnkelder in het authentieke pand leent zich normaal gesproken perfect voor proeverijen. “Die mogen nu even niet, maar een online proeverij valt wél te regelen.” Met zijn uitgebreide kennis en ervaring geeft Danny je sowieso graag advies over de beste wijn-spijscombinaties.

“Het mooie is dat vaste klanten daar helemaal op vertrouwen, dat is natuurlijk het beste compliment.”

 

Kleine Molenstraat 19A, Elst | +31 (0) 481-374464 | info@halvemorgen.nl | www.halvemorgen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere